Kezdőlap Események Cipősdoboz-akció

Cipősdoboz-akció

A Baptista Szeretetszolgálat idén hatodik alkalommal hirdeti meg karácsonyi „Cipősdoboz -akció”-ját, amely mozgalom alapgondolata szerint gyermekek vagy egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. Az ajándékok csomagolására szolgáló, színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok ma már a szeretetet és együttérzést jelképezik szerte a világon. Hazánkban tavaly a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából 16100 cipős- doboz talált gazdára, és ebben az évben is legalább 15-20000 gyermek megajándékozása a cél.

Az akció lényege, hogy magánemberektől várnak felajánlásokat: egy-egy dobozba egy-egy kisgyermeknek összeállított ajándékcsomagot, hogy karácsonykor a rászoruló gyerekeknek tehessék a fa alá.
A dobozba játékokat, tisztálkodási szereket, iskolaszereket lehet rakni, és rá kell írni, hogy kisfiúnak vagy kislánynak készült és nagyjából milyen idősnek. A szervezők azt kérik, hogy a doboz tetejét és alját külön csomagolják be a felajánlók, és ne ragasszák le, mert a kiosztás előtt azt még át kell nézni.

Az akció december 1-jétől 18-ig tart.

Idén újdonság, hogy nemcsak személyesen, hanem postán is fel lehet adni a dobozokat, így a dobozra csak a Nagykarácsony 2425 címet kell felírni. Az ajándékok egy része Erdélybe, Böjte Csaba árváihoz kerül, a többit itthon rászoruló gyerekek, nagycsaládosok és árvaházak kapják.

Kecskeméti gyűjtőpont:
Baptista imaház,
Szent-Györgyi u. 23.
Ficsór Klára Tel.: 20/ 886-4271 e-mail: [email protected]

Kedd, csütörtök, péntek: 8-12, vasárnap: 9-12

Telefonon egyéb időpont is egyeztethető.