Kezdőlap Régió A Mega – Sped Kft. koordinálja a versenyuszoda építését

A Mega – Sped Kft. koordinálja a versenyuszoda építését

Az elmúlt esztendők aranybetűkkel íródtak be a kecskeméti székhelyű Mega – Sped Kft. históriás könyvébe, hiszen nagy volumenű, sikeres építkezéseiket – autópályák, bevásárlóközpontok – mindig elégedetten nyugtázták a megbízóik. A fennállásának 15. esztendejét ünneplő vállalkozás – amely üde színfoltot jelent a „válságos periódus térképén” -, újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett, hiszen ezentúl generál kivitelezésre specializálják magukat. A folyamatosan kihívásokat kereső kft -nél mindenki becsülettel végzi a feladatát, így az évekig tartó szorgalmas munkavégzés mára meghozta a gyümölcsét. A cég eddigi munkájának elismerését is jelenti, hogy – a korábbi fővállalkozó pénzügyi nehézségei miatt – a továbbiakban a Mega – Sped Kft. lett megbízva az épülő impozáns „ékszerdobozoz”, a versenyuszoda és élményfürdő építésével. A cég neve garanciát jelent arra, hogy magas színvonalon kivitelezett munka kerül átadásra, valamint a vállalt határidőre elkészül a fürdőkomplexum.

A város történetének egyik legnagyobb beruházása az épülő fürdőkomplexum. Mikortól vette át a projekt, irányítását a Mega – Sped Kft.?
Március 25-én írtuk alá a projekt kivitelezését megrendelő, a komplexum építését finanszírozó CIB Lízing Zrt -vel az élményfürdő hátralévő munlálatainak elvégzésére szóló megállapodást. A szerződés értelmében március 2 -tól lett megbízva a generál kivitelezési feladatokkal a Mega-Sped Kft. – nyilatkozta Szabadszállási Annamária gazdasági igazgató. Teljes mértékben ismerjük az eddig megvalósult beruházást és – a részletes leltár és állapotfelmérést követően – tisztában vagyunk a készültségi fokkal, illetve a továbbiakban elvégzendő munkákkal. Tudjuk, hogy milyen lényeges Kecskemét – mint az Alföld egyik legnagyobb központja számára -, hogy fellendüljön az idegenforgalom, s ennek egyik kiemelt szegmense lehet a felépülő versenyuszoda és élményfürdő. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a várható végleges befejezési határidőre, 2011. november 30 –ra, teljesíteni tudjuk a vállalt megbízatást. A legfontosabb feladatunk, hogy összefogjuk és menedzseljük a kiemelt projektet.
Sikerült –e megállapodni az eddigi alvállalkozókkal a további munkát illetően, s tapasztalható-e csúszás a felmerülő problémák miatt?
Azokkal az alvállalkozókkal, akik már eddig is a projekten dolgoztak továbbra is fenntartjuk, illetve folytatjuk a szerződéses jogviszonyt. Igyekeztünk mindegyikükkel olyan aspektusban beszélni, hogy átérezzék, hogy ez egy kiemelt projekt és erre a beruházásra összpontosítsák erőiket, hogy minél hamarabb átadható legyen a közönség számára az élményfürdő és uszoda. Némely fázisban ugyan tapasztalható némi késés, de ezek nem olyan jellegű csúszások, amik veszélyeztetnék a projekt megvalósítását. A projektmenedzsmenti szempontból kritikus úton lévő elemekre pedig új ütemezést kell elkészíteni, de itt is – akár plusz erőforrás bevonásával – azon leszünk, hogy a lehető legrövidebb időn belül megvalósítsuk a feladatot.
Az idén jubiláló cég lényeges mérföldkőhöz érkezett, hiszen ezentúl a generál kivitelezésre specializálja magát a vállalkozás. Mit jelent a Mega – Sped Kft. életében ez a megbízatás?
A megtiszteltetés mellett óriási kihívást jelent számunkra a projekt minden igényt kielégítő kivitelezése, de szeretjük az ilyen jellegű kihívásokat. Jóleső érzéssel tölt el bennünket, hogy most már a szűkebb pátriánkban ugyancsak megmutathatjuk azt a szakmai tudást és hátteret, amivel az évek során felvérteztük magunkat, tulajdonképpen az eddigi munkáink elismeréseként is tekinthetünk erre a hatalmas volumenű megbízatásra. Bízunk abban, hogy a legmagasabb színvonalon tudjuk teljesíteni a vállalt feladatot.
Mennyire köti le a kft. kapacitását a fürdőkomplexum építésének koordinálása?
Átvettünk egy magasan kvalifikált szakértői gárdát, akik ezután a Mega – Sped Kft. színeiben végzik tovább a feladatukat, így ez a projekt team kizárólag ezzel a munkával foglalkozik. Természetesen az eddigi megbízatásaink szintén megmaradtak, s igyekszünk azokat is maximálisan, a megbízóink legnagyobb elégedettségére átadni.