Kezdőlap Régió Átadták a Gourmets Food legújabb ikercsarnokát

Átadták a Gourmets Food legújabb ikercsarnokát

A 2005-ben alapított Gourmets Food Kft. az utóbbi években rengeteget fejlődött, annak köszönhetően, hogy a tulajdonosok a piaci igényeknek maximálisan megfelelő vállalkozást akartak kiépíteni. A
közelmúltban a cég történetében mérföldkövet jelentő beruházás valósult meg, amikor a DAOP-1.1.1/E TELEPHELYFEJLESZTÉS c. pályázat keretében egy 1000 négyzetméteres csarnok került átadásra.

Cégünk fő profilja a szárítmányok, fűszerek és fűszerkeverékek előállítása, valamint ezek bel- és külkereskedelme – nyilatkozta Kuti-Nagy Katalin ügyvezető.
Megpróbáltuk egy helyre koncentrálni a tevékenységeinket, s ennek érdekében építettünk fel egy szárító üzemet, a megfelelő feldolgozó és raktárkapacitással. Cégünk egyik alapelve, hogy folyamatosan törekszünk az újabb fejlesztésekre, ezért 2009-ben egy DAOP -1.1.1/E telephelyfejlesztés – „raktár és manipuláló csarnok létesítése a korszerű, versenyképes feltételek és élelmiszer-biztonság megteremtése érdekében” című – pályázaton is indultunk. Az volt a célunk, hogy elkészüljön a negyedik ún. ikercsarnokunk is, ezáltal tovább növeljük a feldolgozó alapterületét. 2010-ben írtuk alá a támogatási szerződést és a közelmúltban valósult meg az 1000 négyzetméteres
csarnok átadása. Mostanra 3000 négyzetméter alapterületű feldolgozó áll rendelkezésünkre, így minden feltétel adott ahhoz, hogy továbbra is kiváló minőségi árut tudjunk előállítani. A fűszerek fontos szerepét a hétköznapjainkban talán a vállalkozásunk mottója fejezi ki leginkább: „Ha van szerencsénk betérni ebédidőben egy indiai családhoz, de akár egy igazán jó étterembe is, már belépésünkkor is érezhetjük azokat a mennyei illatokat, amelyek nem csak az étvágyat gerjesztik, de kellemes parfümjei is a levegőnek. Az indiai konyha egyik legjellemzőbb eleme kétségtelenül a fűszerek sajátos, gazdag, igen precíz használata.” Az idei gazdasági évben az a célunk, hogy a feldolgozás nagyságát és mennyiségét nagymértékben növeljük, ami további létszámnövekedést is eredményezhet a cégünknél, számítva a környékbeli termelőkre és munkavállalókra.