Kezdőlap Régió Betegség nehezíti Vajda Attila felkészülését

Betegség nehezíti Vajda Attila felkészülését

Vajda Attilán az idén is kifogott a szeszélyes tavasz. A Démász-Szeged olimpiai bajnoka betegen készül a jövő heti tájékoztató versenyre, amelyen csak egy számban, a C-1 1000 méteren indul. Pedig lett volna számunkra egy kis meglepetése…
A hírek szerint nagyon jó pályákat evez, ugyanakkor szenved is, hiszen az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is betegen készül.
Úgy tűnik, nekem a tavasz mindig galibát okoz – mondja Vajda Attila. – Sajnos az elmúlt időszakban elég hűvös szelekben edzettünk, és alaposan megfáztam, antibiotikumot szedek. Bízom benne, hogy a jövő hétvégi tájékoztatóra sikerül összeszednem magam. Bár úgy terveztem, hogy a C-1 1000 méter mellett Varga Dáviddal kipróbáljuk magunkat párosban is, egyelőre marad az egyes.
Hogy jött Varga Dáviddal ez a próbálkozás?
Mivel az ő párja, Széles Gábor az idén Nagy Péterrel kezdte el a felkészülést, megkérdeztem, lenne-e kedve ötszáz párosban összetérdelni velem. Kipróbáltuk, és egész jól ment minden. Aztán amikor a Sáfrán testvérek eljöttek a Maty-érre edzeni, mentünk egy ezres pályát is, és nagy csatában legyőztük őket. Vagyis érthetően felcsillant a szemünk.
Tehát az idei válogatón két számban is láthatjuk önt szerepelni?
Egész pontosan háromban, hiszen a kétszázas váltó miatt kétszáz egyesben is rajthoz állok majd. Dartmouth-ban volt egy Bozsik, Horváth, Foltán, Vajda-féle vb-ezüstérmes váltó, amelyet jó lenne az idén is összehozni.
Térjünk vissza az olimpiai számokhoz. Lehetőség van az ezres számok összehangolására?
Én érzek magamban elég erőt ahhoz, hogy két ezres számot is vállaljak, de természetesen Storcz Botond szövetségi kapitány engedélye szükséges ehhez. És az olimpiai kvóták miatt egy kissé bonyolult az idei esztendő.
Vagyis az elsődleges továbbra is az egyes lesz.
Így van.
És milyen lelkiállapotban fut neki ennek az esztendőnek Vajda Attila?
Nincsenek félelmeim. Az idény eleje egy kicsit döcögősebb szokott lenni, most is korai lesz nekem a május eleji tájékoztató, ám augusztusban többnyire jó formában szoktam utazni a világbajnokságra… Remélem az idén sem lesznek gondjaim a formaidőzítéssel.