Kezdőlap Régió Öko-logikus konferenciasorozat indul áprilistól a Baumit kezdeményezésére

Öko-logikus konferenciasorozat indul áprilistól a Baumit kezdeményezésére

A Baumit a Bramac-kal karöltve egy egyedülálló kezdeményezést indít el Magyarországon „Öko-logikus Építészet Konferencia” néven, amelynek célja, hogy a hazai tervezők és kivitelezők még több információt kapjanak a környezettudatos építészetről és annak lehetőségeiről, az építőipar hat neves gyártó cégének megoldásain keresztül. A 10 állomásból álló „roadshow” április 28-tól június 7-ig tart, érintve a fővárost és nagyobb vidéki városokat.

„Felelősség, jövő, környezettudatos építés” a mottója annak a Magyarországon egyedülálló kezdeményezésnek, amelyet a Baumit Kft. a Bramac Kft-vel karöltve indít el „Öko-logikus Építészet Konferencia” néven. A rendezvény célja, hogy a konferenciasorozat keretében a magyar tervezők és kivitelezők megismerjék a környezettudatos építészeti tervezés és megvalósítás különböző lehetőségeit, az építőipar hat neves gyártó cégének (Baumit, Bramac, Fakro, Ursa, Rehau, Xella) megoldásain és fejlesztésein keresztül.

Az eseményen többek között olyan témák kerülnek terítékre, mint a környezettudatos építés, a LEED és BREEAM minősítési rendszerek, a környezetbarát és energiahatékony megoldások, az épületek életciklus elemzése vagy éppen a felelősségépítészet, de a résztvevők megismerkedhetnek a legújabb energiahatékony megoldásokkal is a homlokzati hőszigetelések kapcsán.
Az Öko-logikus konferencián vendégelőadóként részt vesz a Budapesti Műszaki Egyetem tanszékvezetője, valamint a Noerr és Társai Ügyvédi Iroda képviselője, utóbbi a „green building” témakör jogi oldalát járja körbe.

A konferenciára látogatók tehát feltérképezhetik az építőanyag választás ökologikus szempontrendszerét, megismerhetnek számos környezetbarát és környezettudatos megoldást, illetve az előadásokat követően kerekasztal beszélgetésen vitathatják meg a felmerülő kérdéseket. A széria szakmai védnöke és együttműködő partnere a HuGBC, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete.

A 10 állomásos sorozat 2011. április 28-tól június 7-ig tart.