Kezdőlap Régió Öt bizottság ülésezett

Öt bizottság ülésezett

Kecskemét közgyűlésének öt bizottsága ülésezett ma. A saját hatáskörben meghozott fontosabb döntések:

A városrendezési, városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottság tárgyalta azt az előterjesztést, amely értelmében egy egyéni vállalkozó városnéző kisvonatot üzemeltetne. Ehhez számos engedély szükséges, mellette pedig a forgalmi rend változásával kellene helyet találni a kisvonat várakozásához az induló állomáson. A grémium azonban a forgalomkorlátozást, illetve a forgalmi rend változást nem támogatta.
A bizottság felosztotta a temetőfenntartásra felhasználható idei 59 millió forintos keretösszeget. Ezen belül a legfontosabb feladatok a köztemető takarítása, az örökemlék parcella rendbetétele, az őrzés, a temető közműrendszerének működtetése, a növénytelepítés és a fűnyírás.
A grémium megtárgyalta Nagypál Sándor alpolgármester előterjesztését is a tavaly elvégzett zöldfelületi fejlesztésekről és a zöldfelületek rendezésére fordítható idei pénzkeret felhasználásáról. Ebből kiderült: 2010-ben e célra az önkormányzat 17 millió forintot fordított, ezen felül a részönkormányzatok és szponzorok is áldoztak a zöldfelületekre. Így 637 díszfát, 7000 cserjét, évelőt, 2250 négyzetméter gyepet, támogatásokból 575 örökzöldet, a szponzoroknak köszönhetően pedig az intézményekhez 800, a temetőbe 900 örökzöldet sikerült telepíteni.
Idén a költségvetésben 47 millió forint áll rendelkezésre a zöldfelületek rendezésére. A munkálatok érintik egyebek között a Dobó körutat, a Béke fasort, a Petőfi Sándor utcát, a Balaton utcát és a Nyugati körutat.

A költségvetési és vagyongazdálkodási bizottság eredménytelenné nyilvánította a Bocskai utca 17 szám alatti ingatlan értékesítésére kiírt pályázatot, és új pályázat kiírásáról döntött. Az öt helyrajzi számon lévő, összesen mintegy 43 millió forintos ingatlanra ugyanis nem érkezett ajánlat.
Egy másik napirendi pontban a 45. Nemzetközi Gyermek Játékokon képviselt sportágak körében foglalt állást. Úgy határozott, hogy a versenyre hét röplabdás fiú, hét labdarúgó és négy cselgáncsos kiutazását támogatja. A megmérettetés egyébként augusztus 3-8 között lesz a skóciai Lanarkshirben.

A szociális, egészségügyi és ifjúsági bizottság jóváhagyta a város bölcsődéinek nyári nyitvatartási, azaz ügyeleti rendjét. A korábbi évekhez hasonlóan a város hét bölcsődéje felváltva gondoskodik majd a kicsik ellátásról.

Az oktatási, kulturális és egyházügyi bizottság a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban tartott kihelyezett ülést, ahol Józsa Katalin igazgató beszámolt az intézmény tevékenységéről. A grémium saját hatáskörben újabb tagokat választott az egyházügyi munkacsoportba, Hörcsök Imre és Kuti József személyében.

2011. április 26.