Kezdőlap Régió Poli-Farbe: Kiváló építési termék lett a Policolor

Poli-Farbe: Kiváló építési termék lett a Policolor

Kiváló Építési Termék tanúsító védjeggyel ismerték el a bócsai székhelyű Poli-Farbe Kft. által gyártott Policolor hőszigetelő rendszert. Az erről szóló oklevelet a Construma kiállításon adták át Budapesten.

A Magyar Termék Nagydíj után a KIVÉT tanúsító védjeggyel is elismerték a Policolor hőszi-getelő rendszert, melyet a magyar tulajdonú Poli-Farbe Vegyipari Kft. gyárt. A KIVÉT okle-velét a Construma kiállítás keretében adták át Szabó Antalnak, a Poli-Farbe ügyvezető igazga-tójának. A Policolor hőszigetelő rendszer használatával a fűtési költség 20-30 százalékkal csökkenthető, hiszen megakadályozza a belső meleg kiáramlását az épületből, ráadásul a költ-ségek jelentős megtakarítása mellett csökken a környezetszennyezés, ezáltal tisztább lesz a levegő és élhetőbb a környezet.
A Magyar Építőanyagipari Szövetség 2004-ben hozta létre és működteti sikerrel – az állami szervezetek bevonásával – a Kiváló Építési Termék tanúsító védjegyet, közismert nevén a KIVÉT-et. A KIVÉT olyan védjegy, amelyet önkéntes, független tanúsító eljárás során állami és civil szervezetek által rendszeresen ellenőriznek, egyszerre tanúsítja a jogszabályoknak megfelelést és a termékekben vagy azokhoz kapcsolt szolgáltatásokban a gyártók, forgalmazók által vállalt többlet teljesítményeket. A védjegyet – az elmúlt esztendők tapasztalatai szerint – nemcsak megszerezni nem könnyű, de megtartani sem, hiszen a legszigorúbb, a szakmai szervezetek által előírt feltételrendszernek megfelelést is folyamatosan ellenőrzik a szak-emberek.
A Policolor hőszigetelő rendszer különböző struktúrájú vakolatai és ragasztói magyar gyártású termékek, a Bács-Kiskun megyei Bócsán működő Poli-Farbe vegyészmérnökei fejlesztették ki, és a vállalat vakolat- és porüzemében készülnek.