Kezdőlap Régió „Zöld utat” kapott a bizottságtól a városnéző kisvasút

„Zöld utat” kapott a bizottságtól a városnéző kisvasút

Ismét tárgyalta Kecskemét közgyűlésének városrendezési, városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottsága annak a vállalkozónak a kérelmét, aki a jövőben városnéző kisvonatot szeretne üzemeltetni. A bizottság hatáskörébe e témában a forgalmi rend változása tartozik, a kisvonatnak ugyanis induló, érkező pontra van szüksége. A grémium ez ügyben áprilisban döntött először, akkor nem támogatta a forgalmi rend megváltoztatását.
A vállalkozó most ismét a bizottsághoz fordult, ám a kisvonat Arany János utcai indulásának, érkezésének ötlete ez alkalommal sem aratott sikert. Végül az a döntés született, hogy a jármű parkolóhelye az Aranyhomok mellett, a Plébánia köz – Kossuth tér találkozásánál lévő egykori parkolók területén lehetne. Ott ugyanis nem zavarja a forgalmat, a város pedig nem veszít egyetlen fizető várakozóhelyet sem.
A határozat azt jelenti, hogy a városrendezési bizottság részéről nincs akadálya a kisvonat beindításának, amennyiben a vállalkozó minden ehhez szükséges egyéb engedélyt megszerez.
A grémium döntött arról is, hogy a jövőben megváltozik a Lestár téri forgalmi rend úgy, hogy a Batthyány utca felől érkező járműveknek lesz elsőbbségük a kiskörút felől érkezőkkel szemben. Ez egy újabb lépcsője a város közlekedési koncepciójának, amelynek eddig része volt egyebek között a helyi autóbuszjáratok útvonalának megváltoztatása is.