Kezdőlap Régió A Baumit idén is támogatta a dorogi mentőket

A Baumit idén is támogatta a dorogi mentőket

500 ezer forint értékű mentési eszközt adományoz a cég

A Baumit 2011-ben is folytatja támogatási tevékenységét; félmillió forint értékben járult hozzá a Dorogi Mentőállomás eszközeinek bővítéséhez. Az összeget többek között vérnyomásmérőkre, motoros nyákszívóra és vákuumsín-készletre költötték. Az átadás a mentőállomás nyílt napjának keretében történt május 5-én.

A 20 éves, dorogi székhelyű Baumit 2011-ben is folytatja segítő tevékenységét. Ahogy a korábbi években tette, idén is támogatta a dorogi mentőállomást, ebben az évben 500 ezer forint értékű mentési eszközzel. A keretből az állomás motoros nyákszívókat, vákuumsín-készletet, vérnyomásmérőket, ultrahangos párásítókat, valamint égési kötszereket vásárolt.

Az adomány átadása a hagyományos Dorogi Mentőnap keretében történt. A nyílt napon az állomás dolgozói a település óvodásainak és iskolásainak játékos formában elsősegély-nyújtást és egészségmegőrzést tanítottak, míg a felnőtteket véradásra invitálták.

Reich Zoltán, a mentőállomás vezetője szerint azzal, hogy a Baumit minden évben gondol a mentőkre, nagy segítséget ad, hiszen biztosítja az anyagi hátteret olyan korszerű eszközök megvásárlásához, amelyek jelenleg nem alapfelszerelései minden mentőegységnek. A Baumit-nak köszönhetően 2011-ben már két, közel egyforma, korszerű felszereléssel ellátott mentőautó tud a bajbajutottak segítségére indulni a dorogi mentőállomásról.

A támogatás a 2010-ben létrehozott Baumit Futura Támogatási Alapon keresztül történt, amelyet a cég dolgozói működtetnek. A kezdeményezés célja a vállalati társadalmi szerepvállalás megvalósítása dolgozói, telephelyi és országos szinten. Idén a vállalat az alapon keresztül további három mentőállomásnak nyújt segítséget összesen 2 millió forint értékben: azon mentőállomások kapnak eszközöket, ahol a Baumit gyáregységei működnek (Alsózsolcai üzem – miskolci állomás, Visontai üzem – gyöngyösi állomás és Pásztó).
*

Dorogi Mentőállomás
A dorogi mentők 16 települést, 40 ezer lakost látnak el két autóval, nyolc mentőápolóval és gépkocsivezetővel. Körzetükbe tartozik Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Sárisáp, Tokodaltáró, Tokod, Mogyorósbánya, Nagysáp, Bajna, Epöl.

Baumit
A Baumit az osztrák Schmid Industrie Holding tagjaként 29 országban van jelen és 34 üzemben termel. Fő profilja a hőszigetelő rendszerek, vakolatok, aljzatképző anyagok, illetve hidegburkolati ragasztók gyártása és forgalmazása. Első külföldi leányvállalata – a Baumit Kft. – Magyarországon alakult meg 1990-ben és az elmúlt években meghatározó építőanyag gyártóvá vált. A magyar Baumit négy üzemében termel Alsózsolcán, Dorogon, Pásztón és Visontán. 170 munkatársat foglalkoztat. Cégközpontja Dorogon található. Társadalmi tevékenységének koordinálására 2010-ben létrehozta a Baumit Futura Támogatási Alapot, amely az Országos Mentőszolgálatnak több millió forint értékben vásárolt mentési eszközöket, illetve öt mentőállomás felújításához adott építőanyagokat.