Kezdőlap Régió K-1 500 méteren Kovács Katalin, C-1 1000 méteren Sáfrán Mátyás jutott döntőbe...

K-1 500 méteren Kovács Katalin, C-1 1000 méteren Sáfrán Mátyás jutott döntőbe a legjobb idővel. Az igazi csata szombaton kezdődik!

Ezen a hétvégén rendezik az augusztusi MOL Kajak-Kenu Világbajnokság első válogatóversenyét a női kajakosok, illetve a férfi kenusok számára. Emlékezetes, hogy a pekingi olimpián ez a két szakág szerezte Magyarország aranyérmeinek kétharmadát – a Kovács Katalin, Janics Natasa páros, illetve Vajda Attila révén -, így egyáltalán nem mellékes, hogy kik képviselik majd a magyar színeket a 2012-es olimpiára kvalifikáló szegedi világbajnokságon.

A női kajakosoknál az összes hétvégi egyes és páros versenyszám válogat az idei Európa-bajnokságra, illetve a MOL világbajnokságra. Az Eb-n és a vb-n kajak négyesben való induláshoz pedig a K-1 500 méteres versenyszámban kellett elindulni.
Pénteken ennek a számnak, tehát a női K-1 500 méternek az előfutamait rendezték Szegeden. Az esélyesek magabiztosan vették az első akadályt. A legjobb időt Kovács Katalin érte el, néhány tizeddel volt gyorsabb, mint a másik futamgyőztes, a múlt héten autóbalesetet szenvedő Benedek Dalma. Ott lesz a szombat reggel 9-kor kezdődő döntőben például Kozák Danuta, Szabó Gabriella és Csipes Tamara is.
A kenusoknál ezen a hétvégén az olimpiai egyes és páros számok számítanak válogatóversenynek. A péntek délelőtti egyik előfutamot Vajda Attila nyerte, rajta kívül még Sarudi Pál és Sáfrán Mátyás melegített futamgyőzelemmel a szombaton 9 óra 10 perckor rajtoló döntőre.
Storcz Botond nyilatkozata:
„Egyelőre érvényesült a papírforma, minden esélyes annyit adott ki magából az előfutamban, amennyire szükség volt. Szombaton nagyon izgalmas, nagy meccseket láthatunk a Maty-éren, megjósolhatatlan, hogy melyik egyes számban ki kerül közelebb egy lépéssel a MOL világbajnoksághoz.” – nyilatkozta a magyar válogatott kapitánya.