Kezdőlap Régió Kecskemét közgyűlése – május 26.

Kecskemét közgyűlése – május 26.

A szelektív hulladékgyűjtés egész városra történő kiterjesztéséről, valamint a Rudolf laktanya és az uszoda hasznosítási ötletpályázatának kiírásáról is döntött mai ülésén Kecskemét képviselő-testülete.

A napirend előtt ünnepélyes pillanatoknak lehettünk szemtanúi. Az ülésre ugyanis meghívást kapott a kupagyőztes KTE, annak vezetői és tulajdonosai, akiket dr. Zombor Gábor polgármester köszöntött. A képviselők nagy tapssal üdvözölték a csapat kiváló teljesítményét.
Ezt követően díjakat adtak át az arra érdemeseknek:
Kecskemét Felsőoktatásáért és Tudományos Életéért Díj: Dr. Török István ny. kancellár
Kecskemét Városért Oktatási Díj: Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány és
Vörös Enikő, a Kecskeméti Művészetoktatási Intézmény Kodály Zoltán Ének-Zenei Iskolájának tanítója
Kecskemét Közművelődéséért Díj: E. Kovács Zoltán, a Kecskeméti Planetárium igazgatója
Kecskemét Ifjúságáért Díj: Nagy Péter, a Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon pályázatírója, gazdasági ügyintézője
Ifjúság a Közösségért Díj: a 118. számú Kalazancius Cserkészcsapat

Az ünnepséget követően elkezdődött közgyűlés fontosabb döntései:

Gyermekek nyári étkeztetésére pályázik a város

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz nyújtott be pályázatot Kecskemét önkormányzata a nyári gyermekétkeztetés biztosítására. Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Családtámogató és Gyermekjóléti Központjának jelzése szerint idén 936 rászoruló gyermek nyári étkeztetéséről kell gondoskodni. Ez mintegy 19 millió forintba kerül. Támogatásként az önkormányzat legfeljebb az összeg felét kaphatja meg. Zombor Gábor polgármester elmondta: először van lehetőség arra, hogy az önkormányzat ilyen támogatásra pályázzon.