Kezdőlap Régió Kecskemét volt a XX. Jókai napok díszvendége

Kecskemét volt a XX. Jókai napok díszvendége

Az idei, május 6-8. között Balatonfüreden rendezett Jókai napok díszvendége Kecskemét, fővédnöke pedig Dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere volt. A két város között létrejött megállapodás értelmében a „Hírös város” 2011-ben a leghíresebb füredi rendezvények legfőbb partnere. A megnyitón beszédet mondott Dr. Zombor Gábor is.
A délelőtt folyamán a Forrás folyóirat szerkesztőségének tagjai – Füzi László főszerkesztő, Buda Ferenc, Dobozi Eszter és Pintér Lajos költők – tartottak nagysikerű Irodalmi Matinét a Bergmann Cukrászdában.

A Jókai díszebéd helyszíne a Blaha étterem volt, ahol Kecskemét méltán híres mesterszakácsai, Kovács Sándor olimpiai és világbajnok, Venesz-díjas mesterszakács és Kecskeméti Krisztián világbajnok, olimpiai ezüstérmes mesterszakács készítették a négyfogásos ebédet a közismerten ínyenc Jókai kedvenc ételeiből.

Szombaton a Koloska-völgyben rendezték meg a Jókai bableves főzőversenyt. Kecskemétet a Tanyacsárda munkatársai képviselték Szikora Attila, Cseri József és Nagy Katalin személyében. A csapatnak nagy sikere volt, alig tudtak a zsűrizéshez megfelelő mennyiségű adagot megmenekíteni. A kóstolók és a zsűri véleménye egybecsengett: Kecskemét nyerte meg a füredi főzőverseny első díját.