Kezdőlap Régió Leier Eco-Line: a jövő az alternatív hajtású járműveké

Leier Eco-Line: a jövő az alternatív hajtású járműveké

A győri székhelyű Leier elkötelezett a környezetvédelem mellett, ezért a fejlesztések és beruházások is ennek tükrében zajlanak. A cégcsoport a kor igényeihez maximálisan igazodva felismerte, hogy az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások miatt lépést kell tartani a járműiparra jellemző gyors innovációval is, éppen ezért 1 éve megalakult a vállalatcsoport legújabb leányvállalata, a Leier Eco-Line Kft. Bár hazánkban még szokatlan az elektromos járművek használata, mégis egyre több az olyan rendezvény, ahol a vásárlók a Leiernek köszönhetően kipróbálhatják az alternatív hajtású járműveket.

Napjainkban a növekvő energiaárak mellett egyre inkább előtérbe kerül, ezáltal nagyobb hangsúlyt kap a zöld gondolkodás kérdése. A lehetőségek folyamatos keresésének köszönhetően az osztrák Leier vállalatcsoportot sokrétű tevékenység és széles termékportfólió jellemzi. „Meggyőződésem, hogy a jövő az elektromos járműveké, különösképp a városi közlekedésben.” – nyilatkozta Michael Leier, a társaság vezetője. Az alternatív megoldások megismertetésének és elfogadtatásának jelentősége egyre növekszik, hiszen az Európai Bizottság által, az új Fehér Könyvben megfogalmazott közlekedéspolitika szerint „A városi közlekedésben a „hagyományos tüzelőanyaggal működő” gépjárművek használatát 2030-ig felére kell csökkenteni, 2050-re pedig teljesen ki kell küszöbölni”. Ez a tény pedig csak tovább erősíti az alternatív megoldások létjogosultságát.

A környezetbarát járművek forgalmazására létrejött Leier Eco-Line Kft. jelenleg elektromos rollereket, kerékpárokat, mozgássérült kocsikat, sőt 80 km/h végsebességű nagyrobogókat forgalmaz. A cégcsoport vezetője az eladáson és bérbeadáson túl azonban egy másik opciót is elképzelhetőnek tart. „Ha úgy tetszik, hátsó gondolatom az értékesítés mellett, hogy Magyarországon akár az elektromos járművek gyártásában is van üzleti lehetőség.” – mondta el Michael Leier.

A Leier Eco-Line üzletág termékek mindegyike jól felszerelt, könnyen kezelhető, komfortos, stílusos, gazdaságosan használható, és mindemellett környezetkímélő. Az összecsukható villanykerékpár révén, amely a csomagtartóban is elfér, kiküszöbölhetőek a városi parkolás nehézségei is. Ezeket a közlekedési eszközöket egyre több eseményen is ki lehet kipróbálni, hiszen sokaknak „szokni” kell ezt az alternatív megoldást. Erre példa a május elején megrendezett Lotus Retro Veteránautó Szépségverseny is, ahol a vállalat termékei igen nagy érdeklődésre tartottak számot. A Leier Eco-Line termékek folyamatosan megtekinthetők és kipróbálhatóak a győri bemutatóteremben.