Kezdőlap Régió Magyarkert Jakabszálláson

Magyarkert Jakabszálláson

Magyarország domborzati és vízrajzi 1:1000 méretarányú makettje, 93.000 négyzetméteren 3200 db növény gyűjteményes kertjével, integrált kalandparkkal, alkotóművészi találkozóhellyel és öko-kikapcsolódási lehetőséggel várja az érdeklődőket.
Ez Magyarország legnagyobb épített kertje, Európa legnagyobb mérethelyes makettje. Ez a Magyarkert, mely 2011. május 10-én, a Madarak és Fák Napján nyitotta meg kapuját vendégei előtt.
A makett 6 év álmodozás, 2 év tervezés és engedélyeztetés után 2009 végén kezdett épülni. Magyarország talán legszínvonalasabb sportrepülőtere mellett helyezkedik el, így az ország a levegőből is megtekinthető. A Kiskunsági Nemzeti Park BUGAC – Orgoványi Rétek – Bogárzó háromszögében, Jakabszállás település külterületén, az 54-es főút 20-as kilométerszelvényénél. Budapestről, Szegedről 50, Kecskemétről 10 perc alatt megközelíthető.

Gasztronómiai, szabadtéri, sport, tanulmányi programok várják az ideérkezőket. Lehet mű-repülni, sárkány szárnyán, vitorlázva vagy akár hőlégballonból is alátekinteni a tájra, de az extrém programokra vágyók is találnak kedvükre való lehetőségeket: off-road programok, paintball, airsoft.

Forrás: www.magyarkert.hu