Kezdőlap Régió Velünk együtt: TeSzedd

Velünk együtt: TeSzedd

Velünk együtt: TeSzedd
A Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete főtámogatóként csatlakozik a „Te szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

Budapest, 2011. május 18 – A HOE főtámogatóként csatlakozik tagjainak felajánlásaival a „TE SZEDD! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz és felszólít minden felelősen gondolkodót, hogy személyes jelenlétével támogassa a 2011. május 21-i országos eseményt. A Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete (HOE) fontosnak tartja, hogy a hazánk területén illegálisan lerakott, illetve eldobott szemétkupacok megszűnjenek, és egyre többen felelős módon vegyenek részt a hulladékgyűjtésben, tudatosan vállalva a szelektív hulladékgyűjtést is. A HOE eddig Budapesten és 14 megye 25 településén mozgósította tagszervezeteit, melyek országos szinten vállaltak közreműködést.

A Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete szeretné, ha minél többen csatlakoznának Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akciójához 2011. május 21-én. Ezen a napon „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” mottóval a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium az Önkéntes Központ Alapítvánnyal együttműködve nagyszabású, országos hulladékgyűjtő akciót szervez. A HOE főszponzorként támogatja az eseményt és felszólít minden, környezete iránt elkötelezett gyermeket és felnőttet a csatlakozásra, mivel fontosnak tartja a célt, mely megmozgatja az egész országot és hisz benne, hogy így, együttes erővel tisztább lehet hazánk. A HOE ezen túlmenően nemcsak a környezetvédelmet tartja kiemelten fontos tevékenységnek, hanem magát az önkéntességet is, amely a társadalom mellett a benne résztvevőknek is tudást, gyakorlati tapasztalatot és sikert hoz. A HOE célja, hogy a képződő hulladék megfelelő kezelésének fontosságára (újrahasználat, anyagában történő hasznosítás, energetikai hasznosítás, égetés, korszerű, folyamatosan ellenőrzött hulladéklerakó telepeken lerakás) és a természetben való elhelyezésének veszélyeire mindenki figyelmét felhívja. „Legfontosabb küldetésünk a hulladékhasznosítás mellett az illegális és/vagy tisztességtelen módon működő szervezetek elleni küzdelem, a gazdaság fehérítése és a visszaélések felszámolása” – mondta Sárosi Eszter a Hulladékhasznosítók Országos Egyesületének ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt években a HOE tagok 80-90%-ban járultak hozzá az EU Magyarországgal szemben támasztott hulladékhasznosítási és begyűjtési kötelezettségeinek teljesítéséhez.
A Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete számos tagszervezete hozzájárulásával csatlakozik az akcióhoz. Az egyesület tagszervezetei a vegyes hulladék mellett a gumiabroncsok és a veszélyes hulladékok gyűjtéséhez is biztosítanak konténereket, továbbá vállalják mindezek elszállítását, megfelelő kezelését illetve több cég a lerakás költségeit is átvállalja, ahol szükségessé válik.

Több helyen további konténerekkel és szállítókapacitással, valamint tartalék zsákokkal és munkavédelmi kesztyűkkel támogatják az eseményt. A tagszervezetek eddigi felajánlásai megközelítőleg 6,1 millió forintot tesznek ki.