Kezdőlap Régió Viharkárok felszámolása KMJV Polgármesteri Hivatalának sajtóközleménye 2011. 07.22.

Viharkárok felszámolása KMJV Polgármesteri Hivatalának sajtóközleménye 2011. 07.22.

Tetemes károkat okozott a szerdai vihar Kecskemét növényzetében. Két nap alatt mintegy 260 közterületi helyszínről érkezett ezzel kapcsolatos bejelentés. Az önkormányzat nagy erőkkel, folyamatosan dolgozik e károk felszámolásán. A Városgazdasági Kft. 40 munkatársa egyszerre négy-öt helyszínen dolgozik a kidőlt fák eltávolításán, a sérült fák gallyazásán. A közterületek rendezésében, a takarításban közel 90 közfoglalkoztatott vesz részt. Önkormányzatunk a mielőbbi helyreállítás érdekében bevonta a Kik-For Kft. munkatársait, mellette pedig az egyéb szerződéses partnerektől is segítséget kapunk. Az önkormányzati tulajdonú erdőterületek faállományának egy része szintén megsérült. Ott a Kefag Zrt. végzi a kárfelszámolást, a Városgazdasági Kft. két emelőkosaras gépjárművének segítségével.
Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a viharkárokat mielőbb felszámoljuk, ám az eddig beérkezett bejelentések alapján már látható, hogy ez a munka legalább három-négy hetet vesz igénybe.
Köszönjük a lakosság türelmét és mindazoknak a kecskemétieknek a segítségét, akik a szűkebb lakókörnyezetükben közreműködtek, közreműködnek a takarításban.
A közterületen lévő kidőlt fákkal, sérült növényzettel kapcsolatosan az alábbi elérhetőségeken várjuk a lakossági bejelentéseket:
Telefonon: 76/512-219
E-mailben: [email protected]
Írásban: Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Beruházási és Városüzemeltetési Osztálya, 6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.
Személyesen: Városháza (Kecskemét, Kossuth tér 1.) félemelet 48.