Kezdőlap Régió „Vad förgetegben nem lelé vezérlő csillagát…”

„Vad förgetegben nem lelé vezérlő csillagát…”

Az utóbbi esztendőkben fokozatosan fejlődő és szépülő Kunszentmiklóson a szabadidő hasznos eltöltésére is sok alternatívát kínálnak a hangulatos település lakói számára. Bődi Szabolcs polgármester számolt be a tartalmas szórakozást, kikapcsolódást ígérő rendezvényekről.

Zsúfolásig megtelt a sportcsarnok a Komáromi Teátrum Társulat által bemutatott Bánk bán című opera előadásakor. A közönség ismét bebizonyította, hogy élő igény van a nemzeti opera legszebb gyöngyszemeinek színpadra állítására. A kedvező jegyárakat városunk díszpolgára, Tolvaly Ferenc nagylelkű felajánlásának köszönhettük, így több mint kétszáz jegyet vásárolhattunk a zene ünnepére a Református Kollégium, a VDÁMK tanárai, tanulói számára. Szintén fontos esemény színhelye volt a közelmúltban a városháza, ahol 50 zentai lakos állampolgársági igényének átvételére került sor.
Rendezvényeink közül megemlíteném a kulturális értékeket reprezentáló Kárpát – medencei Irodalmi Társaság Szövetségének jubileumi, XX. Vándorgyűlését, amelyet július 8-10-ig tartanak a városunkban. A július 16-án sorra kerülő Népzenei Találkozó az igényes zene kedvelőinek nyújthat feledhetetlen élményt, mert a virtuóz előadóművészek és énekkarok a repertoárjukból felcsendülő dallamokkal méltó módon tisztelegnek a műfaj hagyományi előtt. Az év sporteseményei közül kiemelkedik a látványosnak ígérkező, július 23-án lebonyolításra kerülő C kategóriás fogathajtó verseny, melyen a sportág markáns versenyzői reprezentálják magukat. Nem mindennapi csemegének ígérkezik augusztus 6-7-én gasztronómiai fesztivál, melynek keretében a Vendéglátóiparban Dolgozók I. Országos Fesztiválja és Vására lesz az ÁMK és a Sportcsarnok területén. Augusztus 12-15-én a Magyarok Országos Gyűlését rendezik városunkban.
A nagy hagyományokkal rendelkező, szeptember 9-11-ig tartó Szentmiklósi Napokon pedig minden korosztály találhat az ízlésének megfelelő programot a színes választékból. Nagy érdeklődésre tart számot az október 15 –én tartandó Hagyományőrző Szüreti Felvonulás és Bál, ahol igazi kuriózumként egy hagyományos, de valódi esküvőt is megtekinthetnek a programra kilátogatók.