Kezdőlap Régió 94 ország jelentkezett a MOL világbajnokságra

94 ország jelentkezett a MOL világbajnokságra

Szerda éjfélig lehetett versenyzőket benevezni az augusztus 17-én kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. A vártnál is több, 94 ország jelentkezett minden idők legnagyobb szabású kajak-kenu világversenyére.

Lezárult a nevezés, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy elképesztő mezőny áll majd rajthoz Szegeden. A legtöbben természetesen az olimpiai számokban indulnak a kvalifikációs világbajnokságon, amelyen 176 londoni kvóta talál majd gazdára.

„Még az utolsó pillanatokban is futott be nevezés, hihetetlen nagy mezőny lesz ott a Maty-éren – mondta a jelentkezések összesítése után Schmidt Gábor, a szervezőbizottság vezetője. Ugrásszerűen fejlődik a sportág nemzetközi szinten, érdekes, hogy ez leginkább a női indulók számán mérhető le. A hölgyeknél K-1 200 méteren a legutolsó adatok szerint 55 nemzet indít el versenyzőt, ami elképesztően magas szám, ez néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna. Azt azért mégsem jelenteném ki, hogy csak az olimpia számok népszerűek az indulók körében, például férfi K-1 500 méteren is 44 versenyző áll majd rajthoz.”

A szurkolók és a média részéről is hatalmas érdeklődés előzi meg a világbajnokságot. Az újságírók augusztus 10-ig jelentkezhetnek a versenyre, a szervezőbizottság eddig több mint 300 sajtóakkreditációt adott ki. Az A és a B lelátóra már elkeltek a jegyek, a szervezők arra számítanak, hogy a szombati és a vasárnapi versenynapon a C szektor is meg fog telni. Összesen 40.000 szurkolók várnak arra a három napra, amikor a döntő futamokat rendezik.