Kezdőlap Régió Élénk befektetői érdeklődés Ballószögön

Élénk befektetői érdeklődés Ballószögön

Ballószög évek óta a megye egyik legdinamikusabban fejlődő települése – melynek a lélekszáma is egyre növekszik – ennek is köszönhetően, folyamatosan érdeklődnek a befektetők a helység iránt. Az elmúlt évben jelentősen emelkedett a község vagyona, így a pénzügyi helyzet továbbra is stabil, és lehetőséget teremt a biztonságos feladatellátásra. Katona Imre polgármester számolt be az idei tervekről.

A húsvéti nagytakarítás jegyében megújult a Faluház, így frissen festett falak, kellemes árnyékolók
és lámpák fényei, kulturáltabb vizesblokkok várják a rendezvényre látogatókat. A Helvécia-Ballószög Közoktatási Intézményi Társulás keretében működtetett iskolánkban 28 millió forintos fejlesztésre került sor, miután egy 100 százalék támogatottságú pályázaton az oktatást segítő kivetítőket, elektronikus, kommunikációs eszközöket nyertünk. Folytattuk az iskola felújítását is, ennek keretében a tető felújítását végeztük el.

Az idei terveink között szerepel még, hogy 3 utcát – Kodály, Illyés, Móricz – szilárd burkolattal látnánk el, valamint a Zsíros dűlő utolsó szakaszának burkolását szintén befejeznénk.
Településünk szerencsés abból a szempontból, hogy itt folyamatosan növekszik a lakosság száma, s mivel elfogytak az építési telkeink, újabb 20 ingatlant fogunk kialakítani. Az idetelepüléseknek köszönhetően a gyereklétszám ugyancsak emelkedik, ezért az óvoda befogadó képességét igyekszünk megnöveli. Szeretnénk bővíteni az intézményt, keressük a pályázati forrásokat a beruházáshoz. A helyi református közösség játszóteret épít, s ennek támogatásához az önkormányzat is hozzá járul. A kultúra területén fontos változást jelent, hogy felvettünk egy szakembert, aki a faluház és könyvtár rendezvényeit szervezi, s a rengeteg kínálatnak köszönhetően, minden korosztály számára biztosított a tartalmas kikapcsolódás. Rendezvényeink közül megemlíteném az egyre népszerűbb júliusi motoros találkozót, valamint az október 1-jén lebonyolításra kerülő VIII. Ballószögi Szüreti Fesztivált.