Kezdőlap Régió Hőségriadó a kajak-kenu világbajnokságon

Hőségriadó a kajak-kenu világbajnokságon

Hűtőkamionokat és párakapukat rendeltek a helyszínre az olimpiai kvalifikációs világbajnokság szervezői. A kánikula és az erős UV-B sugárzás miatt a nézőket is óvatosságra intik..

33-34 fokos kánikula várható pénteken a szegedi MOL Kajak-Kenu Világbajnokság helyszínén, mindehhez erős UV-B sugárzás is társul. A szervezők emiatt több óvintézkedést is hoztak, és a nézőket is elővigyázatosságra intik. Az év legfontosabb hazai sporteseményének helyszínén péntektől párakapukat állítanak fel, sőt több hűtőkamion is szolgálatba áll, amelyekben főleg a sportolók, illetve a szervezőgárda vízkészletét próbálják hidegen tartani. Az elmúlt napokban olyan sok folyadékot fogyott a világbajnokságon, hogy több tízezer palackos ásványvíz utánpótlást is rendeltek a szervezők.

A vébé pénteken, szombaton és vasárnap zajló döntőire több tízezer szurkolót várnak. Azt kérik a Maty-érre kilátogató emberektől, hogy a meleg mellett figyeljenek az erős UV-B sugárzásra is. Érdemes laza, de a test nagy részét eltakaró öltözékben, illetve kalapban felülni a lelátókra, és ajánlott a fényvédőkrém, valamint a napszemüveg használata. A nagyobb nemzetközi, illetve hazai sportesemények gyakorlatától eltérően a MOL Kajak-Kenu Világbajnokság helyszínére bárki bevihet magával vizet és üdítőt, akár otthon is össze lehet csomagolni a frissítőket.

„Majdnem 60 ezer palack ásványvíz fogyott el az elmúlt napokban a Maty-éren. A versenyzők, valamint az őket kiszolgáló szervező csapat tagjai is hősiesen küzdenek a kánikulával. Hétvégére hűtőkamionokat, párakapukat és vízutánpótlást rendeltünk, és arra kérünk minden szurkolót, hogy készüljön fel a forróságra. Azt gondolom egyébként, hogy ez sokkal jobb, mintha egész hétvégén zuhogna az eső. A napsütéses időben több tízezer nézőre és fergeteges hangulatra számítunk” – nyilatkozta Schmidt Gábor, a szervezőbizottság elnöke.

A szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság szerdán kezdődött a Maty-éren. Pénteken rendezik az 1000 méteres táv döntőit, éremért küzd például Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is.

További információ: www.kajakkenusport.hu