Kezdőlap Régió Iskolakezdési támogatást kapnak a Gallicoop „gyermekei”

Iskolakezdési támogatást kapnak a Gallicoop „gyermekei”

2011. augusztus 29., Szarvas – A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. idén október végéig nettó több mint 8 millió forint iskolakezdési támogatást nyújt alkalmazottai és munkaerő-kölcsönzöttei számára. Ezzel az összeggel köszöni meg dolgozói munkáját a béren kívüli juttatás révén, és így 350 gyermeknek segít az iskolakezdéséhez szükséges eszközök (pl. sportfelszerelés, tanszerek, papír- és írószerek) beszerzésében.

A szarvasi pulykafeldolgozó 2011-ben béren kívüli juttatás keretében köszöni meg dolgozói kitartó munkáját: nettó 8,2 millió forint iskolakezdési támogatásban részesíti munkavállalóit. Ezzel összesen körülbelül 350 gyermeknek és így szüleiknek biztosítja azt a lehetőséget, hogy iskolakezdésre megvásárolhassák a szükséges eszközöket, mint például a tanszereket, a papír- és írószereket, az íróasztalokat, vagy a sportfelszereléseket.
A fejenként átlagosan 23.400 forint összegű támogatásban részesülők 1/3-a a Gallicoop Zrt. munkaerő-kölcsönző partnere által szerződtetett munkavállalók, 2/3-a pedig a cég saját alkalmazottainak gyermekei.
A szülők részére az iskolakezdést megkönnyítő bevásárlás számlájának kifizetését, amely többek között sportszerekről, írószerekről, íróasztalról és egyéb iskolakezdéshez feltétlenül szükséges eszközökről szólhat, a Gallicoop legkésőbb október végéig fizeti ki.

„Úgy gondoltuk, hogy idén dolgozóinknak is örömet szerzünk azzal, ha gyermekeik iskolakezdését támogatjuk, ezzel anyagi terhet veszünk le a vállukról és az iskolások sikeres tanulmányaihoz is hozzájárulunk” – mondta Erdélyi István, a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. elnök-vezérigazgatója.

###

A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. (www.gallicoop.hu) a baromfiipar meghatározó résztvevőjeként Magyarország stabilan piacvezető pulykafeldolgozó vállalata, hazai részesedése 40%. A többségi (85%) magyar tulajdonú cég 1989-es megalakulása óta folyamatosan növeli pénzügyi és szakmai eredményeit, 2010-ben nettó értékesítési árbevétele 27,5 milliárd forint volt. A többszörösen díjnyertes Gallicoop hazánkban egyedülálló vertikális, zárt rendszerű pulykatenyésztő integrációt hozott létre. Magas színvonalon szervezte meg az ehhez szükséges alapanyag termelést, feldolgozást, a húskészítmény-előállítást, valamint az értékesítést. A társaság biztosítja a törzsállományhoz szükséges pulyka szülőpárállományt, de a tojások keltetését is maga végzi. A termelés egyéb fázisait önálló, a céggel hosszú távra szerződött termelőkre bízza, közel 1400 embernek biztosít megélhetést a régióban. Töretlen sikerein keresztül jelentős szerepe volt abban, hogy – Izrael és az USA után – Magyarország jelenleg a harmadik legnagyobb pulykafogyasztó nemzet a világon. A szarvasi székhelyű cég rendre újabb exportpiacokat hódít meg, tavalyi értékesítésének több mint negyede exportból származik. A széles termékválasztékot kínáló vállalat szigorú élelmiszerbiztonsági szempontok érvényesítésével garantálja a kiváló termékminőséget.