Kezdőlap Régió Pintér Művek

Pintér Művek

Az 1978-ban alakult keceli magánvállalkozás, a Pintér Művek a modernizálódó magyar gazdaság egyik jelkép értékű egysége, amelynek rugalmassága, gyorsasága, megbízhatósága és jó gyártmányminősége közismert gazdasági partnerei körében. A vállalkozás fő profilja ipari robotok, atomerőművi berendezések, speciális gépek, alkatrészek és célgépek, precíziós termékek előállítása, melyek javarészt külföldön – Németországban, Franciaországban, Svájcban, Ausztriában – kerülnek értékesítésre. A Pintér Művek kiemelt beszállítója a Siemens cégnek, amelynek megbízásából Európában egyedülálló – 10-20 tonnás, 5-6 méter átmérőjű – gázturbinákat készítenek a gyárban, de a NATO és a NASA számára is teljesítettek már megbízást. A gyár kiemelt feladatként, immár 20 év óta készíti a Paksi Atomerőmű számára a reaktorokat és már nagy gyakorlattal rendelkezik ebben a munkában. Széles alvállalkozói hálózatot tart fenn a cég, amely a központi üzemen kívül, közel 1000 embernek ad munkát.
A Pintér Művek jelmondata: ÖN adjon feladatot, MI megoldjuk, megtervezzük és kivitelezzük. A cég továbbra is abból él, hogy nincs számukra lehetetlen, s csak olyan munkát vállalnak el, amit más nem tud elkészíteni.
A saját maguk által kifejlesztett találmányaik is elősegítik a gyakorta egyedi gyártást igénylő termékek magas színvonalú előállítását. A folyamatosan a kihívásokat, lehetetlennek tűnő feladatok megoldását kereső cég, a jövő útját továbbra is a fejlesztésekben, a legmodernebb technikák – többek között Európa legnagyobb vízvágójával rendelkeznek – alkalmazásában látja. A vállalat különleges hangsúlyt fektet a magasan kvalifikált helyi szakemberképzésre, amit a saját szakmunkásoktató intézetben történő oktatás segít elő.

A Pintér Művek világszínvonalú Hadtörténeti Múzeuma – benne Fegyvermúzeum, Tüzérmúzeum, Makettház –, valamint a Szobor és Haditechnikai Parkja pedig továbbra is a látogatók rendelkezésére áll.

H-6237 KECEL, II. Rákóczi F. úti ipartelep
Telefon:+36-78/420-199, +36-78/420-570, +36-78/420-400
Fax:+36-78/420-600, +36-78/420-551