Kezdőlap Régió Színvonalas programokkal és ízletes ételekkel ünnepelték a III. Tészta Majálist

Színvonalas programokkal és ízletes ételekkel ünnepelték a III. Tészta Majálist

Az Izsáki Házitészta Kft. alapítói, tulajdonosai, Juhász Sándor és Juhász Sándorné több évtizede köztiszteletnek örvendenek Izsákon, s nem csak azért, mert sok helyi lakosnak biztosítanak egzisztenciát, és megbecsülik dolgozóikat, hanem szakmailag és emberileg szintén példát mutatnak a jövő generációjának. A nehezebb gazdasági periódus ellenére stabilan és sikeresen működtetik a régió egyik legnagyobb cégét, amely sikerének egyik titka, hogy fizetőképességük, megbízhatóságuk miatt, hosszú távon számíthatnak rájuk a partnereik. Nem a véletlen műve, hogy nem csak idehaza, hanem külföldön is hosszú évek óta népszerűek a „Juhászné tészták”. A cég stabilitása olyan alapot jelent, amire biztonsággal lehet építeni, mert az a magas színvonal és tettvágy, ami eddig megvolt az Izsáki Házitészta Kft. életében, az továbbra is megmaradt.

Az élelmiszeriparban is érezhetően megjelentek a nehezebb a gazdasági időszak okozta „tünetek”. Ennek tükrében, hogyan értékeli az elmúlt esztendőt?
Cégünkre is hatást gyakorolt a válság, de a legutóbbi periódust még inkább a liszt árának kedvezőtlen változása határozta meg – nyilatkozta Juhász Sándorné ügyvezető igazgató. 100 százalékos lisztár – emelés történt ebben az évben, amit a termék árába nem lehetett azonnal megjeleníteni, s ez nehéz terhet jelentett az üzemünk számára. A piac tisztulni látszik, azok a tészta-gyártással foglalkozó cégek, akik nem tudták felvenni a kialakult árversenyt, sajnos nem tudták tovább folytatni a vállalkozásukat. Az ennek a hatására keletkező nagyobb „tortaszelet” ellenére sem célunk a kapacitás növelése, de a 2009 –es gyártási mennyiséget szeretnénk szinten tartatni. Az elmúlt esztendő fő feladata a kereskedelem bővítése, további piackutatás és a gépesítés – fejlesztés volt, amit sikerült megvalósítani.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend, az immár 3. ízben megrendezett Izsáki Tészta Majális. Néhány héttel a rangos fesztivál után, hogyan tekint vissza a népünnepre?
Férjemmel és az esemény kitalálójával, Prikkel Lászlóval azt tűztük ki célunknak, hogy megszólítsuk – óvodás kortól a nyugdíjasokig – az embereket, hogy egy szép, majális jellegű családi, baráti összejövetelen töltsünk el velük kellemesen az időt. A visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy elértük a célunk, jó érzéssel tölt el bennünket, hogy – különböző tésztafajtákból – 83 bográcsban készültek a gasztronómiai költemények, a finom tésztás ételek. Valóságos lelki felüdülést nyújtott, hogy az egyházi vezetőink megáldották az elfogyasztott ételeinket, s hogy Istennek hála, gyönyörű időjárás kísért végig bennünket. Úgy gondolom, hogy az összefogásban rejlik a siker, a helyi lakosság egy emberként állt az esemény mellé.
Úgy tudom, hogy rengetegen segítettek abban, hogy méltó módon és magas színvonalon sikerült megünnepelni a tészta majálist.
Valóban így van. Ezúton is köszönöm az önkormányzat, az iskola vezetői, tanárai szerepvállalását, a diákoknak pedig a sok szép alkotást, amit az Izsáki Házitészta termékeiből készítettek. Hálás vagyok a nyugdíjasainknak az egész napos áldozatkész munkájáért, valamint a fellépő táncosoknak, előadóknak, akik ellenszolgáltatás nélkül mutatták be műsoraikat és emelték az esemény színvonalát. Külön köszönet a volt kiskunfélegyházai tésztaüzem dolgozóinak, akik bemutatták a hagyományos technológiával gyártott – gyúrt, dagasztott, pödört – csigatészta készítését is. Köszönöm a helyi lakosságnak, hogy támogatták a rendezvényt, a vendégeknek pedig, hogy jelenlétükkel megtisztelték a majálist.
Az idei esztendő során, milyen beruházás, fejlesztés megvalósítását tervezik?
A közeljövő tervei között szerepel, hogy egy logisztikai központot építenénk, mert szükségünk lenne egy nagyobb raktárra, s bízunk benne, hogy lesz olyan pályázat, amelyet igénybe vehetünk a tervünk megvalósításához. A mi termékeink színvonalát döntően meghatározza, hogy milyen minőségű alapanyaggal dolgozunk. Szeretnénk egy tyúkfarmot is létrehozni – a létesítményhez szükséges terület már rendelkezésünkre áll -, ennek a projektnek a kivitelezését is pályázati forrásból finanszíroznánk.

Izsáki Házitészta Kft.
Izsák, Gyulai P. u. 8. _ Tel.: 76/374-170
e-mail: [email protected]
www.izsakiteszta.hu