Kezdőlap Régió Színvonalas rendezvényeket kínál a szépen fejlődő város

Színvonalas rendezvényeket kínál a szépen fejlődő város

A sikeres pályázatoknak köszönhetően az utóbbi években rengeteget fejlődött Soltvadkert, s mára a térség egyik legstabilabb költségvetését tudhatja magáénak. A település idei esztendejét az erőgyűjtés jellemzi, és továbbra is ragaszkodnak az elvünkhöz, hogy csak „addig nyújtózkodnak, ameddig a takaró ér” , így ezentúl sem szeretnének hitelt felvenni. Ebből adódóan csak olyan projektet indítottak el, amihez rendelkezésre állt a saját forrás.
Az év legjelentősebb beruházása folyamán a bölcsőde felújítására, teljes rekonstrukciójára kerül sor – nyilatkozta Lehoczky Ferenc polgármester. Jó ütemben halad az építkezés, így szeptemberben korszerű, 50 százalékos kapacitás – bővítéssel tudjuk majd fogadni a bölcsődében a gyerekeket.
Jelentősnek mondható fejlesztés még a város életében az ősszel megvalósuló, Kecel és Soltvadkert között létre hozandó mintegy 10 km hosszú kerékpárút megépítése, amellyel elérjük, hogy minden környező települést kerékpárút is összeköt városunkkal. A fő turisztikai vonzerőt jelentő Vadkerti tóra így egyre többen tudnak majd ellátogatni. Terveink között szerepel még a belvíz által megrongált útjaink javítása, valamint a csapadék – elvezető rendszer felújítása.
Nyári rendezvényeink közül kiemelkedik a július első hétvégéjén sorra kerülő borfesztivál. Immár 3. éve annak, hogy Soltvadkert megkapta az országos cserszegi verseny rendezésének a jogát, így a Vadkerti tónál rendezett program során, több borvidék jellegzetes italát is megkóstolhatják az érdeklődők. A cserszegi fűszeres sokat jelent nekünk, mert itt van a legnagyobb ültetvény belőle, amely mintegy 600 hektárnyi területet foglal magában. Itt említeném meg, hogy a helyi borászatok újabb sikert könyvelhettek el, hiszen a Szegeden rendezett borfesztivál aranyérmét hozta haza a Lantos Borászat. Másik hasonló jellegű, hagyományos rendezvényünk a július utolsó hétvégéjén tartandó sörfesztivál, melyet komoly kulturális rendezvények kísérnek a tónál.
A Vadkerti Napok keretein belül tartjuk a szüreti fesztiválunkat, amit ezentúl mindig kétévente, és szeptember 3. hétvégéjén rendezünk meg.