Kezdőlap Régió Ver-bau: Sikerek az építőiparban és a labdarúgásban

Ver-bau: Sikerek az építőiparban és a labdarúgásban

Az építőiparban hatványozottan megmutatkozó válság közepette, üde színfoltot reprezentál a Ver-Bau Kft. az építési terület palettáján, mert a kiváló referenciákkal rendelkező vállalkozás folyamatosan nagy volumenű megbízásokat teljesít, s a tavalyi esztendőben meghaladta a 7 milliárd forintot az árbevételük. A cég neve mára egyet jelent a magas színvonalon kivitelezett munkákkal, a megbízhatósággal. A kft. ügyvezető igazgatója, Versegi János számára különösen sikeres az idei esztendő, mivel a KTE-Ereco egyik tulajdonosaként rengeteget tett a klub centenáriumi évében elért történelmi sikeréért. Az pedig már csak hab a tortán, hogy elismerve a VOSZ megyei elnökeként végzett tevékenységét, újra megválasztották a szervezet vezetőjének.

Az építőiparban tapasztalható válság úgy tűnik, hogy nem vonatkozik a vállalkozásra, mert folyamatosan nagy volumenű megbízásokat teljesít a Ver – Bau, s évről évre növeli árbevételét. Mi a cég sikerének a titka?
Nincs különösebb titok, a megfelelő szakmai tudás mellett szerencse, szorgalom és kitartás szükséges a jó eredmények eléréséhez. Fontos a következetes vállalkozás, a piacon nem vállalunk el mindent munkát, s mivel szolgáltatók vagyunk, olyan politikát folytatunk a megrendelőinkkel szemben, amiben a legfontosabb, hogy mindig maximálisan kiszolgáljuk őket. Amennyiben egy vállalásunk nem úgy sikerült, ahogyan terveztük, akkor is 100 százalékot kellett nyújtanunk, helyt álltunk a garanciás időn túl is az elvégzett munkánkért. Talán ezeknek köszönhető, hogy később újra visszatérnek hozzánk a partnereink.
A vállalkozás vezetésében rengeteg döntést kellett meghoznia az elmúlt esztendők során. Melyeket tartja ezek közül a cég versenyképessége szempontjából legjobb döntéseknek?
Amikor beköszöntött a válság, akkor mi fejlesztettünk, egy olyan gépet – betonfinisert – vásároltunk, amiből csak egy volt az országban. Később ennek köszönhetően lényeges piacot szerezhettünk, Ferihegyen mi készítettük el a repülőtér térbetonját. Jó húzásnak bizonyult, hogy Budapesten létrehoztunk egy építés – vezetőséget, mert a bevételeink 10 százalékát hozza ez az iroda. A legfontosabb azonban, hogy megtartottuk a munkaerőt, mert a cég lelke, az emberek szaktudása, hozzáállása, lojalitása. Ez az alapja mindennek, az itt dolgozó 110 ember a tudása legjavát adja a munkához.
Mit tart a VOSZ legfontosabb eredményének, s milyen célkitűzéssel vágtak neki az előttünk álló ciklusnak?
A leglényegesebb, hogy sikerült stabilizálni a megyei szervezeteket, kikéri a véleményünket a városi, a megyei vezetőség, mára súlya lett a VOSZ megyei szervezetének. Létre hozunk egy szolgáltatói VOSZT, ami azt jelenti, hogy a VOSZ tagoknak sok mindenben kedvezményt tudunk majd nyújtani, ezzel is elősegítve, hogy minél többen csatlakozzanak a szervezethez. Mint érdekképviselet igyekszünk helyt állni országos szinten is, úgy vélem, hogy jó irányba indultunk el.
A centenáriumi évben aratott történelmi kupagyőzelem fényében, hogyan értékeli a labdarúgó csapat idei teljesítményét?
Igaz, hogy előbb kellett volna végezni a bajnokságban, de érződött a játékosokon és az edzőn, hogy ebben az évben az a legfontosabb, hogy a kupagyőzelmet megszerezzük. Szerencsére hittek benne a srácok, jó volt látni a csapatot, hogy tudnak játszani, pedig nem könnyű megértetni a több nemzetből való játékosokkal, hogy egy irányba húzzák a szekeret. Ilyen nagy ünneplésben még nem volt részem. Különleges alkalom volt a döntő, fantasztikus élmény, jó érzés volt kecskemétinek lenni, így könnyebben tekintek a csapatba fektetett sok pénzre. A siker mindig összehozza az embereket, ezért pozitívabban értékelünk mindent.
Még mindig furcsa kimondani, hogy a hazai rendezésű Szuperkupa döntő után, Európa Liga mérkőzésre készül az együttes. Mit vár a nemzetközi porondra először fellépő KTE – Erecotól?
Komoly érdeklődés mutatkozik néhány játékos iránt, így lesz, akit elengedünk, 4-5 játékost pedig mindenképpen szeretnénk igazolni. Akármelyik ellenfelet kapjuk, nagyon nehéz lesz továbbjutni, de a csapat már eddig is megmutatta az erejét, s a beléjük fektetett bizalmat meghálálhatják a fiúk. A főtáblára kerülés óriási siker lenne, amivel komolyabb bevételre lehetne szert tenni, amit nem elherdálva, higgadtan kezelve, hosszú távra megerősíthetnénk az együttest.