A Bagatell Étterem a Katona József Színház és a városháza között félúton található. Az étterem üzemeltetői, Kovács Sándor és Kecskeméti Krisztián olimpiai és világbajnok mesterszakácsok – akik nyerő párost alkotnak – viszont nem állnak meg „félúton”, hanem újabb magasságok felé törnek. Szakácsként már sokszor elérték, hogy a dobogó legfelső fokán állnak, s a legjobbak közé tartoznak az országban- mostantól az éttermüket ugyancsak szeretnék felvezetni a csúcsra. Jó úton haladnak, mert a Bagatellben dolgozó „tanítványaik” is diadalmaskodnak a hazai megmérettetéseken. Magas színvonalú munkáik eredményeként – legutóbb a Balatonfüreden készített gálaebéddel arattak óriási közönségsikert -, a Gasztronómiai Szövetségtől a „kitartó, magas minőségi munkáért” vehettek át érdemérmet.
– Továbbra is magyaros finomságokat kínálunk vendégeinknek, de reformálva, így az ételeink modernebb tálalást, egyedi stílust kapnak, a világversenyeken látott trendeket követik. Nem titkolt terveink között szerepel, hogy a „Bagatellt” magas szintű, precíz munkával a vendégeink legnagyobb megelégedése mellett, az ország legjobb éttermei közé juttassuk. A Mercerdes gyár megjelenésének köszönhetően bővült a vendégkörünk, egyre több német (törzs)vendéget üdvözölhetünk az étteremben. Szeretnénk, hogy a helyi lakosság is lássa, hogy az igényesség mellett, vendég centrikusak vagyunk, s pénztárca kímélő finomságokat kínálunk a számukra. Ezt a célt szolgálja az étterem napokban megnyíló terasz része, a maga nemében egyedülállónak ígérkező Bagatell fűszerkert, amely küllemében – díszfák, fűszernövények díszítik – az ízlésünket tükrözni. Büszkén említhetjük meg, hogy az egyik nálunk dolgozó munkatársunk mesterszakács lett, másik kollégánk pedig egy szakácsverseny megnyerésével elérte, hogy ő reprezentálhatja hazánkat Londonban a rangos gasztronómiai viadalon. Közkívánatra folytatjuk a különböző nemzetek gasztronómiai finomságait prezentáló estjeinket, ahol igazi ínyenceknek való falatok ugyancsak terítékre kerülnek.