Kezdőlap Régió A Piarista Rend és a Congregatio Jesu hivatalos megállapodást kötött a Kecskeméti...

A Piarista Rend és a Congregatio Jesu hivatalos megállapodást kötött a Kecskeméti Ward Mária Leánygimnázium és Kollégium jövőjéről

2011. szeptember 23-án, Budapesten a Piarista tartományfőnökségen Labancz Zsolt SchP és Knáb Judit CJ tartományfőnökök aláírták azt a keretszerződést, amely a szeptember 1-jei közös szándéknyilatkozatot megerősítve rögzíti a Ward Gimnázium átadás-átvételét.
A keretszerződés tartalmazza az átszervezési feladatok ütemtervét, konkretizálja a felek jogait, kötelességeit, szól az érintett iskola diákjainak, dolgozóinak jövőjéről.
Eszerint a Congregatio Jesu Szerzetesrend 2012 szeptember 1-ig átadja kecskeméti iskolájának fenntartói és tulajdonjogát, amely iskolát a Piarista Rend kecskeméti iskolájába szándékozik addig integrálni. A Piarista Rend a szerződésben garanciát adott, hogy az ingatlant hosszú távon is iskolaként működteti.
A Ward Gimnázium és Piarista Iskola egyesítésének részleteit a fenntartók közösen a két iskola vezetésével a következő hónapokban dolgozzák ki.
Az átvétel folyamatáról a Piarista Iskola a honlapján is ad majd rendszeres tájékoztatást.