Kezdőlap Régió Átadták Kecskeméten a Duvenbeck IMMO Logisztikai Kft. telephelyét

Átadták Kecskeméten a Duvenbeck IMMO Logisztikai Kft. telephelyét

Ünnepélyes keretek között adták át ma a Duvenbeck IMMO Logisztikai Kft. telephelyét Kecskeméten, a Mercedes gyár szomszédságában. A német tulajdonú társaság beruházása az első a Mercedes beszállítók között. Az első szakaszban 5000 négyzetméteren valósult meg a létesítmény, év végéig mintegy 70 munkatársra bővül a foglalkoztatottak száma.
A megnyitón jelen voltak: Thomas Duvenbeck, a német családi vállalkozás tulajdonosa, a cégcsoport vezetője, Norbert Joichl, logisztikai generál menedzser, Gregor Egerer, a szlovákiai és romániai leányvállalatok vezetője, Kórusz Attila, a magyar leányvállalat vezetője, Stefan Putzlocher, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. logisztikai vezetője, Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkára és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere.
Az ünnepség keretében Norbert Joichl és Gregor Egerer az elmúlt hónapokra emlékezett vissza, amikor is a munkatársaknak és a partnereknek köszönhetően rekord idő alatt valósult meg a 4 millió eurós beruházás. Kórusz Attila szintén ezt hangsúlyozta, mondván: „125 nap, május 31. – augusztus 30., ennyi idő kell egy csodához”.
Thomas Duvenbeck bemutatta a cégcsoportot, valamint azt az immár régóta tartó partnerségi kapcsolatot, amely vállalkozását a Daimlerhez köti. Stefan Putzlocher pedig így fogalmazott: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Duvenbeck cégnek köszönhetően az első gyárkörnyéki logisztikai központ rekordidő, mindössze négy hónap alatt, a kitűzött 2011.09.01-i dátumra elkészült. Így a terveknek megfelelően, pontosan a gyártási tesztek beindulásához, az első alkatrészeket „just insequence” a szereldébe szállítják a Duvenbeck cég telephelyéről.”
„Külön örömömre szolgál, hogy egy családi vállalkozás telepedik le városunkban, amely ezzel is példát mutat a kkv-szektornak, és amely később 150 családnak ad majd biztos megélhetést.” – mondta Szemereyné Pataki Klaudia.
A Duvenbeck cégcsoport Európában vezető szerepet betöltő logisztikai vállalkozás, amely az autó-, ital-, és műanyagiparban kiemelkedő helyet foglal el. Több mint 2300 alkalmazottat foglalkoztat a kontinens 8 országában, 29 leányvállalata által. Magyarországi ága, képviselete a Duvenbeck IMMO Logisztika Kft. A telephely kivitelezése májusban kezdődött meg Kecskeméten, a Mercedes gyár szomszédságában. Az anyavállalat ezen beruházását a kelet-európai központ kiépülésének tekinti, és tartja nyilván. A kft. fő profilja a logisztika, illetve a szállítmányozás, amely tevékenységeket a legmagasabb szinten és minőségben, a vevői igényeknek és követelményeknek eleget téve látja el. A kecskeméti Daimler beruházással párhuzamosan, alkatrész raktározással, tárolással, valamint a gyártással összehangoltan úgynevezett Just-In-Time, illetve Just-In-Sequence rendszerű beszállítással foglalkozik. Tevékenységi köre tükrözi, hogy leginkább az autóipar területén van jelen, ahol magas színvonalon képviselteti magát, hiszen ebben az iparágban a 3. legjelentősebb beszállítóként jelenik meg.
Bejegyzett telephelyén több mint 5000 négyzetméter fedett raktározási kapacitással rendelkezik. Az operatív tevékenységét Magyarországon ez év szeptemberében kezdi meg. Jelenleg 105.000 négyzetméter aktív raktározási felülettel és 875 egységből álló saját tulajdonú járműparkkal rendelkezik. Partnerei, kapcsolatai (a teljesség igénye nélkül): Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., Leoni, Johnson Controls, MAGNA, stb. A telek területe 3 hektár nagyságú, építési szakaszai pedig három részre bonthatók: a mai átadással 5000 négyzetméter, amelyet hihetetlen dinamizmussal, gyorsasággal építettek fel. A 2. illetve a 3. építési szakasz további 4200 négyzetméter kiépítését jelenti.
A vállalat beruházásának köszönhetően ez év végéig 70 főre bővül az alkalmazottak köre, mely a további kiépüléssel növekedni fog, növelve ezzel a térség munkahely-teremtő képességét, s felértékelve ezáltal Kecskemét munkaerő-piaci helyzetét. A vállalat a minőség és maximális megfelelés elve mellett végzi összehangolt munkáját, s igyekszik megvalósítani vállalati filozófiáját, amelyet mottójában: Duvenbeck – A logisztika kultúrája- foglal össze.