Kezdőlap Régió Forgalomkorlátozás a piac környékén

Forgalomkorlátozás a piac környékén

Forgalomkorlátozásra, illetve a megszokott forgalmi rend változására kell számítaniuk a gépkocsivezetőknek Kecskeméten, a Budai utcai nagypiac környékén. A piac térségének körnnyezetfejlesztése keretében ugyanis új parkolók jönnek létre és körforgalom épül. A kivitelező várhatóan már holnaptól bevezeti a forgalomkorlátozásokat, amelyek az építési munkálatok ideje alatt érvényben maradnak. Egyes forgalmi irányokba átmenetileg megszűnik a továbbhaladás lehetősége, a térség egy része pedig a forgalomtól teljesen el lesz zárva. A forgalomkorlátozás a járművezetők részéről is fokozott figyelmet igényel.
A megszokott forgalmi rendhez képest a következő korlátozások lépnek életbe (a korlátozásokat a térképvázlaton is ábrázoljuk):

1. A Budai utca a Horváth Cirill tér és a Kada Elek utca között teljes hosszon egyirányú forgalmi útként lett kijelölve a Horváth Cirill tér irányából a Kada Elek utca irányába. Az Erdősi Imre utcáról a Budai utcára balra, a Kaszap utca felé nem lehet behajtani. Az Erdősi Imre utcáról a Horváth Cirill tér irányába csak a piaccsarnok mögötti szervizúton lehet áthajtani.

2. A Kaszap utca a Budai és a Csáky utca közötti szakaszon a forgalomtól teljesen el lesz zárva, a lezárt területre nem lehet behajtani. Ezzel együtt a Csokonai utca a teljes hosszon, valamint az Őz utca a Galamb és a Kaszap utca közötti szakaszon kétirányú forgalom mellett zsákutca lesz, ezekről az utakról a Kaszap utcára nem lehet ráhajtani.

A korlátozások bevezetésére a gyors, zökkenőmentes építési munka biztosítása érdekében volt szükség azért, hogy a korszerűsítést követően az új, biztonságos forgalmi rendet, és a beruházás során kialakuló parkolókat a közlekedők mielőbb használhassák.