Kezdőlap Régió Két érem, értékes tapasztalatok

Két érem, értékes tapasztalatok

Három A döntőben volt érdekelt a magyar válogatott vasárnap, ezúttal az éremszerzés elmaradt.

Egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta az előolimpiát a magyar kajak-kenu válogatott. Aki figyelte a pénteki és szombati döntőket, az ebből már tudja, hogy vasárnap nem szerzett újabb érmet a magyar csapat. Három A döntőben voltak érdekeltek 200 méteren a magyar versenyzők, a legjobban a Sík Márton, Beé István férfi kajak páros szerepelt, amelyik az ötödik helyen ért célba. Molnár Péter hetedik lett a K-1, Bozsik Attila pedig nyolcadik a C-1 döntőjében.

Az egyetlen női 200 méteres olimpiai számban, kajak egyesben Paksy Tímea a B döntő harmadik helyén végzett.

Magyarország tehát két érmet nyert a 2012-es londoni olimpia tesztversenyén. Vajda Attila C-1 1000 méteren lett bronzérmes,
a K-2 500 méter végén pedig Szabó Gabriella és Csipes Tamara örülhetett ezüstnek.

„Nagyon jó, hogy kijöttünk és megismertük az Eton Dorney kajak-kenu központot – összegezte az előolimpia tapasztalatait Storcz Botond szövetségi kapitány. A négy versenynapon négy különböző irányból fújt a szél, fel kell tehát készülnünk arra, hogy jövőre is szeles lesz a pálya. Viszonylag sokat sütött a nap, de időnként az eső is szemerkélt, azt mondták a helyiek, hogy az olimpia idején is hasonló időre számíthatunk. A vízben meglehetősen sok a hínár, ezzel mindenképpen kezdeniük kell valamit a szervezőknek, megígérték, hogy rendbe rakják. Egyelőre a versenyzők mozgatása is körülményes volt, például az eredményhirdetés helyszínére nehezen jutottak oda az érmes sportolók, ezen is javítaniuk kell az angoloknak.

A szállodánk szerencsére tökéletes helyen, a pályától nagyjából 10 percnyi távolságra fekszik, legalább ötféle útvonalon ki tudunk jönni a kajak-kenu központba. Nem terveztük, hogy beköltöznénk az olimpiai faluba, ennek ellenére többen megnézték az ottani házakat. Mindannyian azt mondták, hogy sokkal jobban járunk, ha valóban a pálya melletti szállodában maradunk. Az ételkínálaton kellett változtatnunk a szállodában, de ez sem okozott gondot, jövőre már minden rendben lesz.”