Kezdőlap Régió Kulturális Örökség Napjai Kecskeméten

Kulturális Örökség Napjai Kecskeméten

E hét végén tartják országszerte a Kulturális Örökség Napjait. Kecskeméten 12 helyszínen, számos programmal, kiállítással várják az érdeklődőket.
A Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Strohner József UNIVER-ZOOMOK című kiállításával, Dennis Galloway kiállításával, Örökzöld Partyval, kulturális sétával készül a programsorozatra.
A Kecskeméti Református Temetőben temetőkerti séta lesz, a Szentcsalád Plébánia nagytermében „A család a képzőművészetben” címmel, a Fotográfiai Múzeumban pedig Robert Capa: „A normadiai partraszállás fényképei” címmel rendeznek tárlatot. A Planetárium előadásokkal várja az érdeklődőket.
A Katona József Múzeum a Cifrapalotában, a Kecskeméti Alkotóház, a Református Templom és tornya, a Kecskeméti Református Egyházközség Újkollégiuma, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, a Katona József Emlékház, valamint a Nemzetközi Kerámia Stúdió szintén tárt ajtókkal várja a közönséget.
Egyes helyszínek mindkét napon, mások viszont csak a programsorozat egyik napján tartanak nyitva. A helyszínekről, rendezvényekről és időpontokról bővebb információ található a www.oroksegnapok.hu és a www.kecskemet.hu honlapokon.