Kezdőlap Régió Nyári szünet utáni első ülését tartotta a sport munkacsoport

Nyári szünet utáni első ülését tartotta a sport munkacsoport

Kecskemét költségvetési bizottságának sport munkacsoportja ülésezett ma, azaz szeptember 8-án. Egyebek között szó volt a szeptember 22-én megrendezendő Autómentes Napról, amely kapcsán elhangzott: a lakosságot időben tájékoztatják majd arról, hogy mely közterületek lesznek lezárva a forgalom elől.
Téma volt az új versenyuszoda is, amelynek – mint ismeretes – hamarosan elkezdődik a terheléses próbaüzeme. Felvetődött, hogy a maximum két hónapig tartó időszakban lehetne-e versenyeket tartani. Mint kiderült, inkább háziversenyekről lehet szó, hiszen a terheléses próbaidőszaknak pontosan az a lényege, hogy az esetleges hibák felszínre kerüljenek, ha viszont a meghibásodás jellege indokolja, akkor a létesítmény használata felfüggeszthető.
Lovas Zoltán, a hivatal sportért felelős munkatársa beszámolt az idén Skóciában megrendezett 45. Nemzetközi Gyermekjátékokon történő részvételről. A versenyen 85 város fiataljai mérték össze tehetségüket, Kecskemét három sportágban – röplabda, judo és futball – indult. Röplabdában 3., judóban egy 2. helyezést sikerült elérni. Vörösmarty Attila tanácsnok, a munkacsoport elnöke felvetette, hogy Kecskemét néhány éven belül megrendezhetné a rangos nemzetközi versenyt, pozitív döntés esetén erre tudatosan kell készülni. Elhangzott, hogy a város a következő esztendők egyikében a Katolikus Iskolák Világjátékának is helyet adhatna.
A munkacsoport ülésén a Teniszvarázs Kft. jelezte: nem mer 2012-re versenyszervezést vállalni, hiszen az önkormányzattal való szerződése hamarosan határozatlan idejűre változik, ráadásul a Rudolf laktanyával, a régi uszodával és a teniszpályákkal kapcsolatos ötletpályázatban más hasznosítási elképzelések szerepelnek. Vörösmarty Attila tanácsnok, a munkacsoport elnöke a cég képviselőjének elmondta: bizonyos, hogy a teniszpályák területén 2012-ben még nem lesz változás, a társaság nyugodtan tervezhet, hiszen bárhogyan is dönt a képviselő-testület az ingatlanok hasznosításáról, a kivitelezés mindenképpen egy hosszabb folyamat.