Kezdőlap Régió Szeptember 15-től ismét igényelhető az önkormányzati támogatás a HPV elleni vakcinára

Szeptember 15-től ismét igényelhető az önkormányzati támogatás a HPV elleni vakcinára

Kecskemét önkormányzata tavaly vezette be a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás támogatását, amely vírus felelős elsősorban a méhnyakrák kialakulásáért.
A program idén is folytatódik, keretében a 2011/2012-es tanévben az önkormányzat, egyház vagy társadalmi szervezet fenntartásában álló, Kecskeméten működő iskolák 7. osztályos leány tanulói kedvezményes áron juthatnak hozzá az oltássorozathoz. A kedvezmény jelentős, hiszen az önkormányzati támogatásnak köszönhetően a 3 vakcinából álló oltássorozat a 90 ezer forintos gyógyszertári ár helyett mindössze 17.250 forintba kerül.
A kérelmeket 2011. szeptember 15. és október 15. között lehet benyújtani a polgármesteri hivatal családvédelmi osztályához személyesen a Kecskemét, Balaton u. 19. sz. alatti ügyfélfogadóban, vagy postán a 6000 Kecskemét, Kossuth tér 1. címre.
A programnak van egy kiegészítő eleme is, amely 2011. december 31-ig tart. Ennek keretében a kecskeméti lakóhellyel rendelkezők (akár férfiak is) a csatlakozott gyógyszertárakban szintén kedvezményesen juthatnak hozzá az oltóanyaghoz, vakcina adagonként 18.750 forintért. Így a teljes bekerülési költség esetükben a 90 ezer forint helyett 56.250 forint. A programhoz csatlakozott gyógyszertárak listája megtalálható a www.kecskemet.hu honlapon.