Kezdőlap Régió Turisztikai Fórum

Turisztikai Fórum

A város legnagyobb múlttal rendelkező fesztiválja a Hírös Hét Fesztivál. Ezen alkalommal került megrendezésre a XIV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési, továbbá a Turisztikai Fórum is.
A fórum megtartására az Aranyhomok Szálloda Széchenyi termében került sor, melyre a meghívott vendégek szép számban jelentek meg. A rendezvény széles körben ölelte fel a turisztikai partnerek érdeklődési területeit. Az érdeklődők érdekes és több új információt tartalmazó előadásokat hallhattak. Levezető elnökként Felföldi Zoltán Nagyközség Önkormányzatának polgármestere debütált.
A Turisztikai Fórum Hamzáné Lakó Judit megnyitójával kezdődött. Kecskemét Megyei Jogú Város turizmusfejlesztésének aktuális kérdéseiről Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester tartott előadást. A TDM rendszerről a Dél-alföldi régióban Gulyás Péter a Dél-alföldi Marketing Igazgatóság igazgatója számolt be. Nemzeti Tanúsító Védjegy bevezetése a falusi szálláshelyeknél és a FATOSZ minőségfejlesztési lehetőségei 2011-ben címmel tartott előadást Szalay-Zala Andrea a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének titkára. Felföldi Zoltán Lakitelek polgármestere Lakitelek Nagyközség turizmusban rejlő lehetőségeiről beszélt a hallgatóságnak. A Fórumon bemutatkozott a kerekegyházi Beretvás Bor és Pálinkatörténeti bemutatóhely, melyet Szabó Sándor a hely tulajdonosa személyesen mutatott be. Egy új, idén tavasszal bevezetett turisztikai kezdeményezésről, a Kecskemét és Térsége Turisztikai Kártyáról Fest-Borsos Andrea a Tourinform mb. irodavezetője számolt be a nagyközönségnek.”Siker recept a városnak és a vidéknek”, azaz hogyan profitálhatnak a kistermelők, a városi gasztronómia szereplői, valamint a falusi és agroturizmus a Slow Food stratégiából. Előadó Claudia Mari a Pécsi Slow Food csoport vezetője volt. Rendek Olga a Rendek Ökogazdaság – Tanyamúzeum vezetője a Slow Food Kiskunság Konvívium bemutatását vállalta előadásában. A szebbnél szebb mézeskalácsok készítője Zrínyi Istvánné Ballószögből mutatkozott be. A nap egy érdekes és egyben utolsó előadása Dávid Orsolya a Lakiteleki Művelődési Ház vezetőjétől származott, aki elmesélte hogyan született meg az országban a legnagyobb tűzgrafika.

Borsos Andrea
Forrás:Tourinform iroda Kecskemét -Turisztikai Hírmondó