Kezdőlap Régió Újabb három óvodai csoportszobát adtak át Kecskeméten

Újabb három óvodai csoportszobát adtak át Kecskeméten

Újabb óvodai csoportszobák létesültek Kecskeméten. A Belvárosi Óvoda és Általános Iskola Vörösmarty Általános Iskolájának épületében ma adták át a Szivárvány Óvoda második ütemét. A három új óvodai csoportszoba 90 gyerek számára biztosít férőhelyet.

„Az elmúlt években összesen mintegy 420 kisgyermek számára létesült új óvodai férőhely Kecskeméten. A Szivárvány óvoda első ütemét alig egy éve adtuk át. Akkor a földszinten jött létre három csoportszoba, és a kivitelezés során már készültünk arra, hogy az emelet is beépíthető legyen. Mostanra a második ütem is megvalósult. Az önkormányzat a beruházást kizárólag saját erőből finanszírozta, olyan időszakban, amikor kevés város, település mondhatja el magáról, hogy új óvodák létesítésére van forrása.” – mondta dr. Zombor Gábor polgármester.
A csoportszobákból kettőt a Szivárvány óvoda, egyet pedig a Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Logopédiai Intézet Beszédjavító Óvodája használ. Ennek megfelelően két normál óvodai csoportszoba és egy logopédiai csoportszoba jött létre egyéni foglalkoztatóval, a kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel. Átalakították a konyhát, új ételszállító liftet szereltek be, a meglévő terasz tetőfedést kapott és igényes játékokkal beépítve bővült a játszóudvar területe.
A beruházás kivitelezője a Horváth Építőmester Kft. volt. A teljes költség közel bruttó 99 millió forint.