Kezdőlap Régió 20 éves a BURGER KING Magyarországon Tovább terjeszkedik a BURGER KING

20 éves a BURGER KING Magyarországon Tovább terjeszkedik a BURGER KING

Nagyszabású partival ünnepelte 20. magyarországi születésnapját 2011. október 28-án a BURGER KING. A jubileumi eseményt a legnagyobb magyarországi BURGER KING étteremben, az Oktogonnál rendezték meg, amelyre közel 400 vendég volt hivatalos. A magyarországi piacon 20 éve jelenlevő márka születésnapjával egybekötött közel 2 hónapos online promóció 200 nyertese VIP vendégként vehetett részt a rendezvényen, így együtt ünnepelhettek a menedzsment tagjaival és a partnerekkel. Az eseményen olyan közkedvelt hírességek léptek fel, mint a Megasztárból jól ismert Kállay Saunders András, Király Viktor, Tolvai Renáta és a népszerű rádiós műsorvezető Cooky.

Egyenletes növekedés a magyar piacon

Az elmúlt húsz év során Magyarországon a változó gyorséttermi szereplőket felvonultató piacon a BURGER KING gyorskiszolgáló étterem lánc töretlen fejlődést mutatott. A hazai siker titka többek közt a sikeres franchise modellnek, a folyamatos innovációnak, a professzionális üzemeltetési rendszernek, az emberközpontú HR politikának, valamint annak a tulajdonosi szemléletnek köszönhető, miszerint az elmúlt húsz évben a tulajdonosok minden nyereséget a hálózat fejlesztésére fordítottak. A magyar brand sikere a Fusion Zrt. folyamatos és egyenletes fejlődésének köszönhető. A franchise partner tervei szerint, 2011 végére már 29 magyarországi éttermük fog üzemelni. A beruházások és a terjeszkedés 2012-ben is folytatódni fog. „Az elmúlt két évben a cég árbevétele folyamatosan növekedett. Büszkék vagyunk arra, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére több mint 750 munkatársat foglalkoztatunk, ez a szám pedig a jövőben növekedni fog.” – nyilatkozta Sümegi László, a Fusion Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A magyarországi Burger King invesztíciója az elmúlt húsz évben megközelítőleg 5 milliárd forintra tehető. A 2010-es árbevétele több mint 6 milliárd forint volt (a Fusion Zrt. által üzemeltetett Anna kávézók nélkül), ez kb. 7%-os növekedést jelent a megelőző évhez képest. „A cég a 2011-es év végére a tavalyinál magasabb árbevételt prognosztizál, míg a folyamatosan változó piaci körülmények ellenére törekszik az árak megtartására, a hálózat fejlesztésére és a termékportfólió bővítésére. A Burger King piaci részesedése a gyorséttermi szegmensben, az étterem számok alapján kb. 20%-ra tehető.”- mondta Dara Zsolt a BURGER KING vezérigazgató-helyettese.

„A cég első 20 éve a beruházásokról, a folyamatos fejlődésről szólt. Célunk, hogy minél több emberhez eljutassuk a BURGER KING márkát, sikertermékünket a WHOPPER-t, valamint a ránk jellemző egyedi ízvilágot és élményt.” – folytatta Sümegi László.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Fusion Zrt. – a BURGER KING kiemelt partnereként – fejlesztéseivel hozzájárul a brand sikeressé tételéhez Magyarországon.” – mondta Elías Díaz Sesé, a BURGER KING európai régiójának alelnöke.

Ajándék WHOPPER-rel és Top 10-es CD-vel ünnepli születésnapját a BURGER KING

Két hónapja tart az a promóció, amelynek a középpontjában a Burger King ikonterméke a WHOPPER, valamint egy, a Burger King és a Radio1 rajongói által megszavazott „TOP 10” nevű CD összeállítás áll. A kampány a Facebookon, a magyarországi BURGER KING honlapján és a Rádió 1-en folyt, amelynek keretében a szavazók közül 200 játékos VIP vendégként vehetett részt a zártkörű születésnapi partin. „A BURGER KING TOP 10 elnevezésű összeállítás az október 28-i VIP partin debütált, amely az eseményt követően mindenki számára kizárólag az éttermeinkben lesz elérhető. Mivel nem csak a cég ünnepli idén születésnapját, hanem egyedi termékünk a WHOPPER is, ebből az alkalomból minden üzletünkben promóciót indítottunk. A kampány időszaka alatt minden WHOPPER menü mellé karszalagot adunk, amelyet egy következő alkalommal ajándék WHOPPER-re lehet beváltani.” – mondta el Rubos Krisztina, a Fusion Zrt. marketingigazgatója. „A jubileumi VIP parti csak a kezdet volt az olyan jellegű közösségi események sorában, amelyet a cég az elkövetkezendő időszakra tervez. Olyan aktivitásokra gondolunk, ahol célcsoportunk ezreivel alakíthatunk ki közvetlen kapcsolatot.” – tette hozzá Sümegi László a Fusion Zrt. vezérigazgatója.

További információkért és a partin készült fényképekért látogassa meg a cég weboldalát és Facebook profilját:
www.burgerking.hu, BURGER KING a Facebookon

Céginformáció

A BURGER KING-et 1954-ben alapították, amely mára a világ második legnagyobb gyorskiszolgáló éttermévé nőtte ki magát. A BURGER KING a világ 78 országában, több mint 12 300 étteremben, 11 millió vendéget szolgál ki naponta. A BURGER KING éttermek közel 90%-a önálló vállalkozásként működik, amelyek közül számos családi kézben található.

2010 októberében a befektetésekkel foglalkozó milliárdos világméretű vállalat, a 3G Capital, felvásárolta a BURGER KING Corporation-t. A 3G Capital vállalat filozófiája a hosszú távú értékteremtés ötvözése a márkában rejlő üzleti lehetőség maximális kihasználásával.