Kezdőlap Régió BURGER KING Innováció és környezettudatosság

BURGER KING Innováció és környezettudatosság

INNOVÁCIÓ
A folyamatos innovációnak és termékfejlesztésnek köszönhetően a BURGER KING mára az egyik legnagyobb gyorskiszolgáló étterem hálózattá nőtte ki magát. Ezen kívül a magyar BURGER KING a hálózat egyik leginnovatívabb tagja. A hazai BURGER KING több olyan termékfejlesztést kezdeményezett és valósított meg, amelyek később a hálózati kínálat részeivé váltak. A fejlesztések során szem előtt tartottuk, hogy a helyi viszonyoknak és ízlésvilágnak megfelelő termékeket alkossunk.
Magyarországon került kifejlesztésre például a Tortilla (ezt egy magyar chef-el közösen alkottuk meg), a Burrito mexikói tekercsek (melyet magyar gyártó fejlesztett ki és szállított, nem csak a magyar, hanem például az európai piacra is), a Chicken WHOPPER szendvicsbe kerülő csirkehús, a BKool csoki szósz, és a Jegeskávé is.

DOBOZOK, CSOMAGOLÁS
A legfőbb célunk, hogy közelebb kerüljünk a vásárlóinkhoz, megismerjük igényeiket, és ennek köszönhetően ők minél jobban érezzék magukat éttermeinkben. Ezért kiemelt figyelmet fordítunk a minőségi csomagolásra is, mert a felméréseink azt mutatják, hogy a fogyasztók számára fontos az étel felszolgálásának minősége. Ahogy a termékeink, úgy a csomagolás és a dobozok is jó minőségűek, a legtöbb termékünket pedig papírba és nem műanyagba csomagoljuk.
A magyarországi BURGER KING fejlesztette ki a:
– a WHOPPER dobozt, melyben a WHOPPER megkapja az igazán Prémium minőségű szendvicsnek járó csomagolási formát
– a krumplis kartont, melyet nemrég tovább fejlesztettünk az autósok részére – autóbarát formát adtunk a csomagolásnak, melynek következtében a krumplis karton épp belepasszol a pohártartóba, és vezetés közben is lehet csipegetni a krumpliból

– Party Pack dobozt, melybe 2-3 ember részére elegendő étel is elfér, ami így tisztán, biztonságosan és kényelmesen szállítható

KÖRNYEZETVÉDELEM, HULLADÉKHASZNOSÍTÁS
Kiemelt figyelmet fordítunk az energiatakarékosságra, és a megújuló energia hasznosítására is, ezért például napelemes megoldást használunk a használati meleg víz előállítására. Ezt a rendszert mostanában adták át a Kerepesi úti drive éttermünkben.

Ezen felül az újépítésű éttermeinkben Led lámpákra térünk át, ezzel az áram 15-20%-át tudjuk megtakarítani.
60 millió Ft értékben vásároltunk sütőberendezéseket, amiket az egész hálózatban lecseréltünk, nem csak a lángon sütött hamburger élményének fokozása érdekében, hanem a tudatos energiatakarékosság miatt is, ugyanis ezek a készülékek 50%-kal kevesebb energiát fogyasztanak.
Kiemelt figyelmet szentelünk a használt sütőzsiradék biztonságos elszállítására is, melyet egy magyar szerződött partner végez, heti rendszerességgel.
Globális támogatási, környezetvédelmi és hulladékhasznosítási politikánkról, az alábbi linkeken olvashat részletesebben:
CSR
http://www.bk.com/en/us/company-info/corporate-responsibility/index.html
TOVÁBBI INFÓK
http://www.bk.com/en/us/company-info/index.html