Kezdőlap Régió Elkezdődött a Városi Támogatási Program második fordulójára beérkezett pályázatok véleményezése

Elkezdődött a Városi Támogatási Program második fordulójára beérkezett pályázatok véleményezése

Elkezdődött Kecskeméten az idén útjára indított Városi Támogatási Program második fordulójára beérkezett pályázatok bizottsági szintű véleményezése. Az elmúlt két napban a Költségvetési és Vagyongazdálkodási Bizottság a „Kisebbségi programok” és a „Sport- és szabadidős tevékenységekkel kapcsolatos programok”-ra beérkezett pályázatokat, a Szociális, Egészségügyi és Ifjúsági Bizottság pedig a „Szociális programok”, „Ifjúsági programok”, „Egészségügyi programok” és „Idősügyi programok” előirányzatra beérkezett pályázatokat vitatta meg.
A „Kisebbségi programok” keretében az idei második fordulóban 7 pályázat érkezett, amelyek közül 5 esetében javasol támogatást a költségvetési bizottság, összesen 1 millió forint értékben.
A „Sport programok” 64 pályázata közül 40 esetében javasolt támogatást a grémium, összesen 18.850.000 forint értékben.
A szociális bizottság az Idősügyi programokra” beérkezett 28 pályázat közül 26 esetében javasolta a támogatást, összesen 3.181.000 forinttal. Az előirányzatból fennmaradó mintegy 1,2 millió forintot átcsoportosítani javasolta a szociális és az ifjúsági előirányzatra.
Az „Ifjúsági programokra” beérkezett 48 pályázat közül a bizottság 38-at javasolt támogatni. Az idősügyi előirányzatból átcsoportosítandó összeggel együtt a támogatás összértéke 9.547.000 forint.
A „Szociális programok” előirányzatra 19 pályázat jött, ezek közül 17 kapna támogatást a javaslat szerint, összesen 2.760.000 forint értékben – szintén az az idősügyi előirányzatból átcsoportosított összeggel együtt.
A grémium az „Egészségügyi Programok” előirányzatra beérkezett 11 pályázatból 9 esetében javasol támogatást, összesen 1.500.000 forinttal.
A támogatásokról a végső döntés dr. Zombor Gábor polgármester hozza meg. A Városi Támogatási Programra beérkezett további pályázatok véleményezése ezen a héten a Városrendezési, Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Bizottság, valamint az Oktatási, Kulturális és Egyházügyi Bizottság ülésein is terítékre kerül.