Kezdőlap Régió KECSKEMÉTI BELVÁROS HÍREI:

KECSKEMÉTI BELVÁROS HÍREI:

Döntések a Belvárosi részönkormányzati ülésen: hamarosan új klubhelyiség szolgálja az idős netezőket. A napokban ülésezett a Belvárosi részönkormányzat, ahol új tag felvétele mellett a részönkormányzat tagjai döntöttek a 2011-es maradványpénzek felhasználásáról. A Belvárosi részönkormányzat ennek megfelelően határozott egy klubhelység elinditásáról ahol, megfelelő infrastuktúra mellet a kerület nyugdijasainak számitógépes tanfolyamokat, illetve internetezési lehetőséget fognak bíztosítani, várhatóan már téltől.

A Belvárosi részönkormányzat támogatta a Pedagógus nyugdíjas szervezet kérelmét, és anyagi segítséget nyújtott a visegrádi kirándulásukhoz. A részönkormányzati üléseken felmerült belvárosi közlekedéssel és parkolási gondokkal, valamint a piacot érintő beruházásokkal kapcsolatban Vörösmarty Attila, a Belváros képviselője egyeztetést kezdeményezett Kun Istvánnál, a Piac- és Vásárigazgatóság vezetőjével, valamint az önkormányzat részéről Orbán Csabával és munkatársaival. A megbeszélésen részt vett Lévai Jánosné a Műkerti városrész képviselő asszonya is, aki a nagybani piacnál lévő parkolási problémákra kereste a megoldást.

További fontos információ, hogy rövidesen lehetőség nyílhat a mobil készülékekről történő parkolás díjfizetésre. A vásározók és vevők azon kérésére is keresi a részönkormányzat a megoldást, hogy a körforgalom és az új parkolók megépítése után milyen lehetőségek lesznek a piac forgalmának fellendítésére.

Teljes takarítás a buszpályaudvaron: a hét elejére megtisztult a graffititől és a falragaszoktól a buszpályaudvar. A Belvárosi Részönkormányzat felkérésére dolgoznak a megállóban a PRO-FREZIA Kft. munkatársai. Korábban a Nagytemplom melletti területet tisztították meg, most a központi autóbusz pályaudvart. A várakozóhelyekre felragasztott hirdetéseket és a grafitiket távolították el kézi szerszámokkal, valamint egy speciális szerrel. Ez az anyag feloldja a festéket, majd egy nagynyomású géppel lemossák az elcsúfított felületeket, így egy megtisztult és megszépült buszpályaudvar áll a Belváros szívében.

Igazi családi program a nagy rajzolás! Kecskemét apraja-nagyja megmozdult az Erdei Ferenc művelődési központba meghirdetett Nagy rajzolás című rajzversenyre, ahol Vörösmarty Attila, a Belváros képviselője a teljes családjával együtt vett részt a szórakoztató programon.

Elindult a kecskemetibelvaros.hu. Elkészült a kecskemetibelvaros.hu oldal, mely a városrészben élők tájékoztatását szolgálja. A portálhoz várunk minden belvárosi képet, régi képeslapot, rajzot és ötletet. Szerkesszük együtt a kecskemetibelvaros.hu-t! KecskemetiBelvaros.hu

Közadakozás a Szentháromság szoborért. A gyűjtés jelenleg is tart, várják a felajánlásokat a jövőre 270 éves gyönyörű szoborcsoport felújítására. Az OTP bankos számlaszám: 11732002-20392329utaláskor kérjük tüntessék fel “EJE gyűjtés a Szentháromság szoborért” Fogjunk össze, hogy ne csak fotókról ismerjék utódaink az egykori kecskeméti polgárok közadakozásából fölállított emlékművet!