Kezdőlap Régió Továbbra is stabilan és eredményesen működik a Bácsvíz

Továbbra is stabilan és eredményesen működik a Bácsvíz

A Legjobb Munkahely – ahol szeretnek dolgozni az emberek

A Bácsvíz Víz – és Csatornaszolgáltató Zrt. az idei esztendőben is rengeteg nagy volumenű projektben vett részt, s pontosan teljesített, magas színvonalon kivitelezett munkáival nagyban hozzájárult városunk folyamatos fejlődéséhez. Egy rangos felmérés szerint, a Közép és Kelet – Európa legjobb munkahelyei között számon tartott cég, idén újabb elismerésben részesült, amikor elnyerte a Regionális Minőségi Díjat. A Bácsvíz legnagyobb sikere mégis az, hogy nem csak munkahelyként tekintenek a cégre az alkalmazottak, hanem – mivel a cég tisztességesen bánik munkatársaival, a legértékesebb erőforrásaként kezeli őket – valóban szeretnek is itt dolgozni az emberek. A stabilan és eredményesen működő víziközmű szolgáltatónál, az utolsó negyedév legfontosabb feladata, hogy megfelelő minőségben tudják lezárni a folyamatban lévő munkáinkat. Lelovics László beruházási vezető válaszolt kérdéseinkre.
A Bácsvízről köztudott, hogy magas minőségben elkészített, a vállalt határidőre precízen átadott referenciákkal rendelkezik. Melyek voltak az idei esztendő legnagyobb kihívást jelentő megbízásai?
A Kecskemétre települő nagyobb ipari üzemek és beszállítóik víziközmű fejlesztéssel kapcsolatos igényeit megpróbáltuk mindig rugalmasan kezelni úgy, hogy az a fogyasztók, és a cégünk megelégedettségét egyaránt szolgálja. Az eddigiek során sikeresen tudtunk együttműködni az érkező cégekkel, valamint a Bácsvíz Zrt –t, a feladatokkal megbízó önkormányzattal. Az egyik legnagyobb volumenű, a közelmúltban sikeresen lezárult munkánk, a Mercédesz gyár külső közművesítésére – vízellátás, szennyvízelvezetés – irányult, valamint a német autógyárhoz kapcsolódó 2 beszállító cégnek, szintén ki tudtuk elégíteni a víziközmű fejlesztésre vonatkozó igényeit.

A Bácsvíz Kecskeméten végzett fejlesztési munkálatai közül kiemelkedik az önkormányzati projektekben való részvétel. Városunk egyik legnagyobb volumenű beruházásánál, a Rákóczi út revitalizációjánál, milyen feladatot kell még elvégezniük?

A Rákóczi úti projekt cégünket érintő egyik részével, a vízvezeték rekonstrukcióval már majdnem elkészültünk, itt egyedül a kiskörúti szakasz vízvezetékének felújítása van hátra, ahol csak akkor tudjuk végrehajtani a vállalt feladatokat, amikor az útépítő is felvonul a munkához. A csapadékcsatorna rekonstrukciós munkáit pedig előreláthatólag október végéig fejezzük be.

Miért vált időszerűvé a Béke fasor fáinak kivágása, s milyen szerepet vállalt a Bácsvíz a zöldövezeti helyreállításban?
A fakivágásra azért volt szükség, mert az idős növények gyökérzete sorozatos üzemzavarokat okozott az alatta húzódó vízvezetékben, s időközben a nyárfák balesetveszélyesé váltak. Március első hetében kezdődött meg a fakivágás, majd a vízi közmű rekonstrukciója következett, amelyet júliusra fejeztünk be. A Béke fasor két oldalán előnevelt, úgynevezett „Szeleste” ezüst hársakat ültettek el, míg a páros számozású oldal széles zöld sávjában színes cserje és fafajokkal egészült ki a fasor. A zöldövezeti helyreállítási kötelezettség során, cégünk felvállalta a fekete föld terítéséhez szükséges tükör kialakítását, illetve egy automata öntöző vezetékrendszer kiépítését, amely kivitelezése jelenleg is zajlik. A tervek szerint haladunk a munkával, így október közepére megtörténhet az öntöző rendszer üzembe helyezése.
A városi fejlesztések során a nagypiac környéke is jelentősen átalakul. Hogyan haladnak a projektnél vállalt feladatok elvégzésével?
Augusztus 1-jén kezdtük meg a nagypiacnál a mélygarázs, a körforgalom és az új közterületi parkolóhelyek építéséhez kapcsolódó vízvezeték és csapadékvíz – csatorna rekonstrukciós munkálatait. Az üzemelő vízvezeték felújításra került a Budai, a Kaszap és az Erdősi utcában, a Csokonai utcában pedig még folyamatban vannak a munkák, ott a várható befejezési határidő október 31. Az üzemelő csapadékvíz csatorna ugyancsak felújításra került az említett 3 utcában, míg a projekt II. üteme során, a Piacfeltöltő út szennyvíz és csapadékvíz – csatornájának felújítása valósul meg. Ezt a munkát november 15-én szeretnénk átadni, és így a részünkről még az idei esztendőben megvalósításra kerül a piaci projekthez kapcsolódó ivóvíz és csapadékvíz csatorna teljes körű rekonstrukciója.