Kezdőlap Régió Városi Támogatási Program: a bizottságok összesen 275 pályázat támogatását javasolják

Városi Támogatási Program: a bizottságok összesen 275 pályázat támogatását javasolják

Kecskemét Közgyűlésének Oktatási, Kulturális és Egyházügyi Bizottsága mai rendkívüli ülésén véleményezte a Városi Támogatási Program (VTP) második fordulójában beérkezett pályázatokat a „Kulturális Programok”, az „Oktatási Programok” és az „Egyházügyi Programok” előirányzatokra.
Az „Oktatási Programok” előirányzatra 46 pályázatot nyújtottak be, ebből 39-et támogatott véleményével a grémium, összesen 4.845.000 forinttal. Az előirányzatból fennmaradó 305.000 forintot átcsoportosították kulturális célokra.
A „Kulturális Programok”-ra 101 pályázat érkezett, amelyekből a bizottság 73 esetében javasol támogatást – az oktatási keretből átcsoportosított összeggel együtt – 8.795.000 forint értékben.
Az „Egyházügyi Programok” keretében 8 pályázatot nyújtottak be, ebből a grémium 5 esetben javasol támogatást adni, amelyek összértéke 13 millió forint.
Szintén ma ülésezett a Városrendezési, Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Bizottság, amely három program előirányzatának elosztását véleményezte. A „Környezetvédelmi Alap Program”-ra beérkezett 17 pályázatot egy kivételével támogathatónak tartotta, a támogatás összértéke 5.500.050 forint.
A „Műemlékvédelmi Program” keretében benyújtott 9 pályázat közül 6 esetében javasol támogatást, amelynek összértéke 2.981.250 forint.
A „Mezőgazdasági Programok” előirányzatra mindössze 2 pályázat érkezett, ebből egyet javasol támogatni a grémium 280 ezer forinttal.
Ezzel véget ért az idén útjára indult Városi Támogatási Program második fordulójában beérkezett pályázatok bizottsági véleményezése. A támogatásról szóló döntést a polgármester hozza meg a bizottsági javaslatok figyelembe vételével.
Összegzés: a VTP 12 különböző programjára az idei második fordulóban leadott pályázatok száma összesen 360 darab. Néhány esetben előfordult, hogy a pályázat érvénytelen volt, vagy a pályázó visszavonta azt. A bizottságok 275 pályázat esetében javasolnak támogatást, összesen 72.239.300 forint összeggel.