Kezdőlap Régió Csólyospálos

Csólyospálos

Példaértékű lakossági összefogás

Örömteli, hogy a lakosság még a nehezebb gazdasági körülmények közepette is képes összefogni a fontos célok érdekében, így egy régóta fennálló problémát sikerült orvosolnunk, amikor megvásárolhattunk a falu számára egy tűzoltóautót – nyilatkozta Á. Fúrús János polgármester. Az itt élő emberek 2, 3 millió forintot adtak össze a nemes célra, a képviselő testület féléves tiszteletdíját ajánlotta fel, és a jótékonysági bál bevételével kiegészülve, elegendőnek bizonyult az összeg a tűzoltókocsi megvásárlására.
A sportlétesítményünk renoválása most van folyamatban, itt a sportöltözőt újítottuk fel, melynek során megtörtént a nyílászárók cseréje, a vizesblokk cseréje, valamint új burkolatot kapott belül az épület. A projekt során elkészül még egy új lelátó, illetve műfűvel szeretnénk ellátni az arénát, aminek a fűtését is megoldanánk.
Jelenleg a csapadék – elvezető csatorna építésének 3. ütemét készítjük elő, ami azért fontos, mert amennyiben megvalósul a projekt, minden problémás rész el lesz látva modern elvezető csatornával, így a víz kifolyna a faluból.
Egy lépésre állunk egy újabb régi vágyunk életre hívásától: a helytörténeti gyűjtemény létrehozásához nagyon sok anyag gyűlt össze, így semmi akadálya nincs, hogy október végén megnyílhasson a kiállítás.