Kezdőlap Régió Csütörtöktől le lesz zárva a forgalom elől a Rákóczi út páros oldala

Csütörtöktől le lesz zárva a forgalom elől a Rákóczi út páros oldala

Csütörtökön – azaz 2011. november 3-án – elkezdődnek Kecskeméten a Rákóczi út – Vasútkert revitalizációjának útépítési munkálatai, a mintegy 1,5 milliárd forintos uniós támogatással megvalósuló beruházás keretében. A tevékenységet a Duna Aszfalt Kft. végzi, az önkormányzattal kötött keretmegállapodás alapján.

A munkaterület átadás-átvétel november 2-án, szerdán megtörténik, majd a Duna Aszfalt munkatársai kihelyezik a mobilkerítéseket és a forgalmi táblákat. Csütörtökön reggel elindul a munka, a hét második felében az aszfaltot marják fel. Ezzel párhuzamosan megkezdődik az elektromos hálózat rekonstrukciója is. Az építési munkálatok a tervek szerint 2012 július végéig tartanak.
Forgalomtechnikai változások: a munkálatok első ütemében – 2011. november 3-tól – a Rákóczi út páros oldala lesz lezárva. Így a forgalom ebben az oldalban mindkét sávon ideiglenesen megszűnik. Ezért a kivitelező kéri az ott lakókat, hogy ne parkoljanak a páros oldal épületei előtt. Ugyanakkor a gyalogos forgalom a házak homlokzata melletti 2,5 méteres szélességben folyamatos lesz, a munkaterülettől végig elzárva. Az épületekbe való bejutás ezáltal biztosított.
A páratlan oldalon ( a bíróság oldala) a forgalom november 3-tól kétirányú lesz, a buszjáratok továbbra is a Rákóczi úton közlekednek. A Kiskörút felé vezető belső sávban ideiglenes buszmegállót alakítanak ki sávelhúzással és ideiglenes gyalogátkelőhellyel. A Cifrapalota elé ideiglenes forgalomirányító lámpát helyeznek ki, amely a Rákóczi útról a Kiskörút felé haladó forgalmat biztosítja. A Cifrapalota és a Városi Mozi előtt a Rákóczi úton a parkolás tilos lesz. A korlátozásra előbbi helyszínen a zavartalan kanyarodás, utóbbi helyszínen pedig a buszmegálló miatt van szükség. November 3. azaz csütörtök reggel 6 órától szintén tilos lesz gépjárművel megállni a Bem utcán és a Vörösmarty utca egy szakaszán.
Az első ütem munkálatainak ideje alatt a Wesselényi és a Hajdu utca a Bocskai utca felől zsákutca lesz.