Kezdőlap Régió Elkészült a Budai utcai körforgalom és 28 új parkoló

Elkészült a Budai utcai körforgalom és 28 új parkoló

Elkészült a körforgalmi csomópont Kecskeméten, a Budai utcai nagypiac mellett, a Budai utca – Kaszap utca kereszteződésében. A beruházás részeként 28 új parkoló is létrejött, mellette pedig megújult a Kaszap utca Budai utca és Csáky utca közötti szakasza.
-A közbeszerzésen nyertes Duna Aszfalt Kft. rekord idő alatt végezte el a munkálatokat – mondta a mai átadás kapcsán dr. Zombor Gábor polgármester. – A kivitelezés szeptember végén kezdődött, és két hónap alatt véget ért úgy, hogy azt megelőzően, és az építési munkálatokkal párhuzamosan is zajlott a közmű rekonstrukció. Köszönjük a kecskemétiek türelmét, hiszen a munkálatokkal együtt járt, hogy bonyolult volt a környék közlekedése.
A fejlesztés a Piac- és Vásárigazgatóság önerős beruházásaként valósult meg. Kun István igazgató elmondta: az út-, parkoló- és körforgalom építési munkálatok együttesen 42,5 millió forintba kerültek. Mától beindulhat a gépkocsiforgalom, a forgalmi rend azonban némileg eltér a korábban megszokottól. Az egyik változás, hogy a Budai utca a körforgalomtól a Nagykőrösi utca irányába egyirányú. A másik forgalmi módosítás, hogy az Őz utcáról a Kaszap utcára balra kanyarodni nem lehet.