Kezdőlap Régió Helvécia díszpolgárává választották Hegede Istvánt

Helvécia díszpolgárává választották Hegede Istvánt

A közelmúltban nagy megtiszteltetés érte az évtizedek óta kiváló minőségű dísznövények termesztésével foglalkozó Hegede Kertészet vezetőjét, Hegede Istvánt, aki díszpolgári oklevelet vehetett át. További örömteli hír, hogy a kertészet a kiemelkedő munkájuk elismeréseként „Bács – Kiskun megye környezetvédelméért és mezőgazdaságáért díj” kitüntetésben részesült a napokban.

Amikor elkezdtük a vállalkozást, a dísznövény – termesztésnek akadt egy olyan területe – az évelő termesztés -, ami még szinte nem is volt hazánkban, s ezen a területen próbáltunk elindulni. Gyors ütemben tudtuk növelni a fajta választékot – jelenleg több mint 1200 fajta szerepel az árjegyzékünkben -, és törekedtünk arra, hogy teljes körű kínálatot nyújtsunk a partnereinknek. Az ország egész területére, nagybani forgalmazással – csak parképítőknek és árudásoknak – értékesítjük a növényeket, sőt az összes környező országban rendelkezünk vevőkkel.
Amikor értesültem a díszpolgári címről, először nem is akartam elhinni, hogy ekkora megtiszteltetésben lehet részem, meglepődtem, mert nem gondoltam arra, hogy ilyen „egyszerű” munkával is ki lehet érdemelni ezt a címet. Jóleső érzés, hogy pozitívan értékelték az eddigi munkámat, mert nem könnyű létrehozni és fenntartani egy ekkora vállalkozást. Sok helvéciai ember számára biztosítunk megélhetést, s mindig örömmel támogattuk a települést érintő fejlesztéseket, programokat is.