Kezdőlap Régió Helvécia: Megújuló hivatal, szépülő park!

Helvécia: Megújuló hivatal, szépülő park!

Önkormányzatunk évek óta működési hitel nélkül gazdálkodik, amit a lakosság is értékel, s az elismerő visszajelzések mindig megerősítenek abban, hogy jó úton járunk – nyilatkozta Magó István polgármester. A fejlesztéseket igyekszünk pályázati pénzből finanszírozni, de sok esetben arra kényszerülünk, hogy saját erőből valósítsuk meg a projekteket.
A jelenlegi legnagyobb volumenű beruházásunk keretében – amelyre pályázaton több mint 15 millió forintot nyertünk – a polgármesteri hivatal külső felújítása zajlik. A munka befejezésének tervezett időpontjáig – október végéig – megvalósul az épület tető héjazatának cseréje, illetve a külső nyílászárók cseréje. Sor kerül a hivatal külső hőszigetelésére és vakolására, parkolók térburkolattal történő kialakítására, valamint az utcai kerítés építésére.
Egy másik sikeres pályázat során a Szabó Sándor telepi parkunk felújítására nyertünk közel 6 millió forint támogatási összeget. Ennek a projektnek a folyamán új térburkolat kerül kialakításra, kiépítjük a közvilágítást, elhelyezünk egy ivókutat, valamint a park helyreállítása ugyancsak megtörténik.