Kezdőlap Régió Összefogás a dunakeszi családért

Összefogás a dunakeszi családért

Éppen egy hónappal ezelőtt, október 9-én egy százötven négyzetméteres családi ház teljes tetőtere égett le Dunakeszin. A hírre reagálva a Piramis Építőház Kft. azonnal szervezőmunkába kezdett azért, hogy minél hamarabb helyreállítsák a keletkezett károkat. A nemes kezdeményezéshez több építőanyag-gyártó mellett a Leier cég is csatlakozott: a ház fűtési rendszeréhez illeszkedő kéményt ajánlott fel a kétgyermekes család számára.

Újabb összefogás példázza az építőipar képviselőinek segítőkészségét, amelynek keretében magánszemélyek közreműködésével egy dunakeszi családi ház leégett tetőszerkezetének felújításához járultak hozzá a vállalatok. A segítők köréhez csatlakozott a Leier cég építőanyag-gyártó divíziója is. „Partnerünk, a Piramis Építőház Kft. megkeresésére azonnal rendelkezésre bocsátottunk egy, a ház fűtési rendszeréhez illeszkedő kéményt, amelynek térítésmentes beszerelését Gyurik Balázs vállalta.” – nyilatkozta Komlós Andor a Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. „Bár a mostani, nehezebb időkben mi is minden gyártási, előállítási és logisztikai folyamatunkat racionalizáltuk, cégünk szilárdan elhatározta, hogy az ilyen jellegű támogatásokban, segítségnyújtásokban továbbra is részt vállal. A nagyság kötelezettségeket is ró ránk, erről sosem feledkezhetünk meg. Egy évvel ezelőtt, a vörösiszap-katasztrófa által sújtott Devecsert és térségét segítettük, támogattuk munkagépeinkkel és – folyamatosan egyeztetve a kármentesítést koordináló szervezetekkel – olyan adományokkal, amelyekre hétről hétre, hónapról hónapra szükség volt: takarítószereket, védőruhákat, higiéniai szereket, gyógyszereket és élelmiszert is vittünk az ott dolgozóknak, illetve ott élőknek. Devecserben téglagyárunk működik, sok alkalmazottunk helybeli, – így magától értetődő volt, hogy minden anyagi és egyéb erőforrásunkkal aktívan közreműködünk a kárelhárításban és újjáépítésben.”- tette hozzá az ügyvezető.

Lokálpatriótaként a Piramis Építőház Kft. többnyire helyi, közeli szerveződések támogatásában vesz részt, ám kész más, jó célt szolgáló projektek mellé is odaállni, tevékenysége révén pedig az építőanyagok beszerzésében tud segíteni. „Erről az esetről a családfőtől értesültünk, munkája miatt szinte minden nap találkozunk Vele. Nem is volt kérdés, hogy azonnal elkezdjük megszervezni, hogy minél hamarabb fedél kerülhessen a fejük fölé. A szervezőmunkán túl vállalkozásunk gipszkartonnal, szigetelőanyaggal, tükörfóliával és 5 darab nyílászáróval járult hozzá az újjáépítéshez.”- mondta Godla Imre, a Piramis Építőház Kft. marketing managere.

A Leier cégen kívül más építőanyag-gyártó vállalat is segítette az összefogást. A Mediterrán Magyarország Kft. teljes tetőrendszert, a VELUX Magyarország Kft. pedig 4 darab tetőtéri ablakot ajándékozott a családnak, a hozzájuk tartozó burkolókeretekkel. „Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a bajban mutatkozik meg leginkább, hogy kire lehet valóban számítani. A Leier, a Mediterrán és a Velux a nehéz gazdasági körülmények ellenére is, különösebb feltételek nélkül, korrekt partnerek voltak a segítségnyújtásban. Ezzel az üzleti korrektségen túl, a működésük során tapasztalható lelkületüket is megmutatták.” – tette hozzá Godla Imre.

A tűzben nem csak a ház tetőszerkezete, hanem annak alsó szintje is megrongálódott. A Budapest Bank 10101346-86237000-01003000 számlaszámon bármilyen összegű felajánlást köszönettel fogad a kétgyermekes család otthonának helyreállításához.

Cégbemutató
Családi vállalkozásból dinamikusan fejlődő, nemzetközi vállalatbirodalom
A Leier cégcsoport első vállalkozását 1965-ben, a burgenlandi Horitschonban hozta létre Michael Leier. Az 1970-től döntően a betoniparban és építőiparban tevékenykedő társaság napjainkra a nemzetközi piac több üzletágában is sikeresen tevékenykedő, dinamikusan fejlődő vállalatbirodalommá vált, amely hat országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban) 36 működő telephellyel rendelkezik, 2000 alkalmazottat foglalkoztat, és mintegy 200 millió eurós (60 milliárd forintos) éves forgalmat bonyolít.
A cégcsoport hat magyarországi betonüzemével, és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplőjévé vált az évek során, közel 1000 dolgozót foglalkoztat, 2009-ben 120 millió euró árbevételt ért el.
Az építőipari termékek gyártása mellett a cégcsoport további kiemelt tevékenységeként a nyugat-magyarországi régióban BMW, Skoda, FIAT és Hyundai márkakereskedést és márkaszervizt üzemeltet és látványos sikereket ér el a gép-és formagyártás, a virágföld-gyártás, az ingatlanhasznosítás és a szállodaüzemeltetés terén is, a cégcsoport legújabb üzletága innovatív, környezetbarát elektromos járműveket forgalmaz.