Kezdőlap Régió Winnetou az Invitellel érkezik Kecskemétre

Winnetou az Invitellel érkezik Kecskemétre

Új, gyermekeknek szóló előadás a kecskeméti Katona József Színházban az Invitel támogatásával

• November 9-étől láthatják az érdeklődők Szemenyei János – Galambos Attila – Réczei Tamás: Winnetou című zenés darabját. Az előadás létrejöttét az Invitel és a kecskeméti Katona József Színház között született támogatási megállapodás tette lehetővé.
• A december 4-i előadáson az Invitel vendégül látja a kecskeméti SOS Gyermekfalu lakóit és a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének leginkább rászoruló tagjait is, kétszáz tiszteletjeggyel kedveskedik számukra.
• Az Invitel és a Kecskeméti Katona József Színház rajzpályázatot is hirdet gyerekek és iskolák részére a Winnetou színielőadás kapcsán „Hogyan tartották a kapcsolatot egymással és más törzsekkel az indiánok” címmel.

Kecskemét, 2011. november 4. – 2011. október 1-jétől hazánk több régiójában, így Kecskeméten is az Invitel váltotta a FiberNetet. Kecskemét kiemelt szerepet tölt be az Invitel életében, hiszen a cégnek több fejlesztése is ide koncentrálódik. A hálózatfejlesztési törekvések mellett az Invitel fontos feladatának tekinti a város, illetve a régió kulturális életének támogatását is, ezért megállapodást kötött a Kecskeméti Katona József Színházzal. Többek között ez az együttműködés tette lehetővé, hogy hamarosan új, gyermekeknek szóló darabot mutathasson be a színház. Az érdeklődők november 9-től tekinthetik meg Szemenyei János – Galambos Attila – Réczei Tamás Winnetou című zenés darabját, amelynek címszereplője, azaz Winnetou megformálója Ganxsta Zolee lesz.

„Az Invitel több mint 15 éves tapasztalatával nem csak jobb minőségű szolgáltatást nyújt majd mindenütt, ahol eddig a FiberNet Zrt. és leányvállalatai működtek, hanem azt is nagyon komolyan veszi, hogy helyi és regionális szolgáltatóként minden tekintetben többet adjon. Ennek része az is, hogy támogatjuk a kecskeméti kulturális életet, ezen belül a Katona József Színházat és most a – főleg fiataloknak szóló – Winnetou című előadást” – fogalmazott Sarkadi Katalin, az Invitel kommunikációs vezetője. „Mindemellett a szolgáltatások terén is többet szeretnénk nyújtani: számos fejlesztésünk folyamatban van, melynek eredményeként még gyorsabb, illetve még megbízhatóbb lesz az internet szolgáltatásunk. Az Invitel kecskeméti kábelhálózatának szinte teljes részén már most elérhetőek extra nagy sebességű internet csomagjaink, a további fejlesztéseknek köszönhetően pedig rövid időn belül Kecskemét minden lakosa kihasználhatja a száguldó internet által kínált valódi élményeket” – tette hozzá.

Winnetou – Ganxsta Zolee-val a címszerepben
Réczei Tamás az ismert Karl May történet alapján elkészítette saját változatát, amely egy őszinte barátság kezdetéről, egy nép fennmaradásának lehetőségeiről, kultúrák találkozásáról, és esetenként egymás meg nem értéséről szól. Izgalmas nyelvi lelemények, finom humor, és egy igen hosszú ’kötél’ alkotja a darab vázát, melyhez a Kecskeméti Katona József Színház művésze, Szemenyei János írt zenét. Galambos Attila dalszövegei hűen tükrözik a mű hangulatát, szintén a nevettetésre helyezve a hangsúlyt, de minden esetben segítve a drámaiságot is. Winnetou szerepét Ganxsta Zolee; barátját a sápadtarcú indiánt, Old Shatterhand-ot Orth Péter alakítja. A további szerepekben Fazakas Géza, Hajdú Melinda, Keresztény Tamás, Aradi Imre, Szokolai Péter és Decsi Edit látható. Az előadás rendezője maga a szerző, Réczei Tamás.

A színház igazgatója, Cseke Péter így nyilatkozott a darabról és az együttműködésről „Fontos számunkra, hogy előadásaink minél magasabb művészi színvonalon, és kiváló látvány elemekkel jöjjenek létre. Különösen jelentős ez, amikor gyerekek és fiatalok látogatnak színházunkba, és első élményeiket itt szerzik nálunk. Éppen ezért örülök, hogy egy ilyen nagymultú cég, mint az Invitel támogat bennünket, hiszen a segítségükkel megvalósítható, hogy gazdag látványelemekkel jöjjön létre a Winnetou című előadásunk. Külön öröm számomra, hogy közösen segíthetünk olyan hátrányos helyzetben élő gyerekeken, családokon, akik talán soha nem engedhetnék meg maguknak, hogy eljussanak a Katona József Színházba”

December 4.: hátrányos helyzetű gyermekeket lát vendégül az Invitel
Az Invitel a régió új szolgáltatójaként és felelős nagyvállalatként nem csak a helyi kultúra, de a nehéz körülmények között élő gyermekek, családok támogatását is fontos feladatának tekinti. Éppen ezért a december 4-ei előadáson vendégül látják a kecskeméti SOS Gyermekfalu lakóit és a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének leginkább rászoruló tagjait. Kétszáz gyermek invitálásával az Invitel azok számára is lehetőséget próbál teremteni a kulturált szórakozásra, akik esetleg ezt nem engedhetnék meg maguknak.

„Nagyon örültünk az Invitel és a Katona József Színház kezdeményezésének, hiszen meghívásuk segítségével az SOS Gyermekfalu lakói olyan élményben részesülnek, melyet megőriznek és tovább visznek magukkal. A Winnetou egy olyan történet, amely sok generáció gyermekeinek nyújtott már feledhetetlen élményt” – mondta el Kézi Zoltánné, a kecskeméti SOS Gyermekfalu vezetője.

Rajzverseny: egy XXI. századi indián Winnetou törzsében
Az Invitel Zrt. és a Kecskeméti Katona József Színház 2011. november 9-étől rajzpályázatot is hirdet gyermekek és iskolák részére a Winnetou színielőadás kapcsán „Hogyan tartották a kapcsolatot egymással és más törzsekkel az indiánok” címmel. 2012. január 31-ig az Invitel megújult Telepontjában (Kecskemét, Bajcsy Zsilinszky krt. 8.) adhatják le a gyerekek rajzaikat, vagy egyéb, kézzel készített alkotásaikat arról, miként kommunikálhattak az indiánok a vadnyugati síkságokon, illetve hogyan használhatták volna a törzsek a mai kommunikációs eszközöket. Az értékes egyéni díjakon felül az az iskola nyeri el az Invitel különdíját, amelyből a legtöbb diák nyújt be pályázatot a versenyre. További részletek az Invitel holnapján, a www.invitel.hu címen érhetők el november 9-étől.

„Köszönjük, hogy az Invitel és a Katona József Színház gondolt azokra a gyerekekre, akik nagycsaládban nőnek fel és ezért segítség nélkül a szüleik nem tudnák őket elvinni egy ilyen előadásra. A rajzpályázat remek ötlet, a KINCS-Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete biztatni fogja a gyermekeket, hogy minél többen vegyenek részt rajta” – nyilatkozta Fekete László, a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének elnöke.

Az Invitelről
Az Invitel Magyarország egyik vezető tele- és infokommunikációs szolgáltatója. A vállalati piacon 14 ezer elégedett üzleti ügyfelet, a lakossági és kisüzleti szegmensben pedig 750 ezer előfizetőt lát el széles körű, egyedi tele- és infokommunikációs szolgáltatásokkal, nagykereskedelmi partnereinek száma meghaladja a 250-et. Telepontjaiban országszerte 18 helyszínen áll személyesen a lakossági ügyfelek rendelkezésére, az üzleti partnerek munkáját pedig felkészült ügyfélmenedzserek segítik folyamatos kapcsolattartással. A kifogástalan minőségű szolgáltatás és a maximális ügyfélelégedettség biztosítása érdekében az Invitel jelenleg közel 1100 munkatársat foglalkoztat, központi irodája Budaörsön található. További információ: www.invitel.hu