Kezdőlap Régió A Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács évzáró ülése a Városházán

A Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács évzáró ülése a Városházán

Évzáró ülését tartotta ma a Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács a Városházán. Az ülés témája a Tehetségtanács 2011. évi tevékenysége, eredményei, illetve a 2012. évre vonatkozó tervek, programok, amelyek sorából kiemelkedik egy nagyszabású a kecskeméti és a Kecskemét kistérségéhez tartozó települések tehetségpontjainak munkáját bemutató Tehetségnap megszervezése. Az ülésen emellett szó volt a 2012. évben tehetséggondozási feladatokra igénybe vehető pályázati lehetőségekről, támogatási formákról is. A témáról sajtótájékoztató keretében számoltak be a Tehetségtanács vezetői: dr. Zombor Gábor, polgármester, Mák Kornél alpolgármester, és Dr. Szécsi Gábor, egyetemi tanár, az OTDT alelnöke, a Nemzeti Tehetségtanács tagja.

A 2011 májusában alakult Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács tíz kecskeméti tehetségponttá nyilvánított tehetségműhely számára kínál folyamatos együttműködési lehetőséget. Emellett a Tanács több olyan oktatási intézmény, egyesület, alapítvány munkáját is segíti, amelyek bár nem minősülnek tehetségpontoknak, eredményes tehetséggondozó tevékenységet folytatnak.
A Kecskemét mellett valamennyi más kecskeméti kistérségi település tehetséggondozási tevékenységét átfogó Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács eddig több közös rendezvény keretében határozta meg azokat a terveket, stratégiai elképzeléseket, amelyek jegyében a tanács tagjai sikeres pályázatokat nyújthattak be, eredményes programokat valósíthattak meg. Az Appendix Alapítvány a Bolyai János Gimnáziumért, amely maga is tagja a Tehetségtanácsnak például 2011-ben elnyerte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet.
A Tehetségtanács több olyan pályázati lehetőséggel is élni kíván 2012-ben, amely a Nemzeti Tehetségalap és az Új Széchenyi Terv egyes programjai keretében rendelkezésre álló források révén járulhat hozzá különböző kecskeméti és kecskeméti kistérségi tehetséggondozási program megvalósításához. Ezen programok közül kiemelkedik az a nagyszabású kistérségi településeket is érintő Tehetségnap, amelynek keretében egyfelől bemutatkozhatnak a kecskeméti és kistérségi tehetséggondozó műhelyek, másfelől az érdeklődők tájékozódhatnak a tehetséggondozással kapcsolatos együttműködési és pályázati lehetőségekről.