Kezdőlap Régió A LIBERTÉ ÉTTEREM AJÁNLÁSÁVAL!

A LIBERTÉ ÉTTEREM AJÁNLÁSÁVAL!

A pillanat öröme
A karácsonyi bevásárlás közepette, érdemes néha megállni, megpihenni, hogy élvezni tudjuk az örömteli várakozás perceit. Ilyenkor a legjobb, ha a kellemes, hangulatos Liberté Étterem felé vesszük az irányt, és beülünk egy forró italra akár egyedül, vagy barátnőnkkel, párunkkal. Higgyék el, utána sokkal jobb kedvvel viseljük el a vásárlás kellemetlenségeit. Arra is jók ezek a pillanatok, hogy átgondoljuk, kinek mit szeretnénk még venni,
és örüljünk, ha már minden meglepetés a táskánkban lapul. A téli hangulat el sem képzelhető forralt bor nélkül, amit ma már nemcsak hagyományosan ízesítenek. Eredetileg a forralt bort fehérborból készítették, de ma a vörösbor sokkal kelendőbb. A Liberté Éttetemben természetesen egészen karácsonyig kapható a szívmelengető édes nedű, érdemes betérni tehát és megkóstolni.

Hogy pihentető legyen az ünnep

Hölgyeim! Ugye Önök is érezték már úgy, hogy mire megfőzték az ünnepi menüt akár karácsonykor, vagy szilveszterkor, a végére úgy elfáradtak, hogy már alis tudtak örülni a családi együttlétnek? Nos, egyszer ki kellene próbálni, milyen az, amikor nem kell a főzéssel fáradozni, csak megrendelem a sok finimságot, és otthon szépen felöltözve, mosolyogva várom, hogy a terülj-terülj asztalkám elkészüljön.
Ez ma már nagyon könnyen eléhető mindenki számára. A Liberté Étterem szakácsai teljes mértékben fel vannak készülve, hogy az Ön igényének megfelelő karácsonyi, szilveszteri menüt varázsolják otthonába. Lehet önnek bármilyen ízlése, a hagyományosan elkészített ételeket, vagy a modern fogásokat éppúgy megrendelheti nálunk, mégpedig elérhető, kedvező áron. Gondoljon bele! Nem lesz ételszag a lakásban, nem kell küszködnie az alapanyagok bevásárlásával, nem kell órákig mosogatni a piszkos edényeket. Egyszer önnek is lehet egy pihentető ünnepe!
Jöjjön be hozzánk, és kedvenc szakácsunkkal beszélje meg, mi kerüljön az Önök asztalára karácsonykor!

Liberté Étterem – 6000 Kecskemét, Szabadság tér 2. (főtér) • Előrendelés, asztalfoglalás: 76/509-175, 30/820-3362 – [email protected]

Buli hangulat a Libertében.

December 9-én, szombaton már elkezdődik a ráhangolódás az év végére a Libertében is. Minden hétvégén bulizhatnak akik már most jó hangulatban szeretnének ünnepelni. Legelőször 9-én, pénteken egy R&B partyval kezdünk, december 17-én pedig a Jóképű Klubba várjuk a felhőtlen szórakozás kedvelőit. A koronát pedig a Nagy Szilveszteri R@B Buli teszi fel az évre,
amire azok is jöhetnek, 20-22 óráig, akik vacsorázni is szeretnének, 22 órától pedig a zene és a tnc veszi át a főszerepet egészen hajnalig.

Forró italok hideg napokra

A hideg elleni védekezés egyik legélvezetesebb módja az alkoholtartalmú meleg italok fogyasztása. Számtalan variációkat ismerünk a bor, tea és tömény szeszek felhasználásával készült forró italokra. Boros tea, forralt bor, grog, puncs, bólé ki ne ismerné ezeket a jókedv fokozó finomságokat. A meleg alkoholos italok készülhetnek teából, kakaóból vagy kávéból, rum, brandy, skót whisky vagy ír whiskey (akár vodka, pálinka stb). hozzáadásával.
Mézzel, cukorral vagy valamilyen sziruppal édesítik, felforralják. A fahéj és a szegfűszeg (és néha a paprika) mellett citrom és narancs, illetve egy kis vaj is az alapanyagok között szerepelhet.

Heti receptünk:
Karácsonyi puncs
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg barna cukor, 1-2 narancs leve és héja, 1 dl rum vagy konyak, 1-1 körömnyi vanília és gyömbér, 15 szem szegfűszeg, 1 l vörösbor, egy csipet őrölt bors.
Elkészítés:
A cukrot megolvasztjuk (karamellizáljuk), majd a narancslével és a rummal vagy a konyakkal felöntjük. Csak addig hagyjuk a tűzön, amíg az összes cukor feloldódik. a vaníliát, a gyömbért, a szegfűszeget és a narancs vékonyan lehántott héját beledobjuk, és jól összekeverjük. Néhány órára, sőt ha lehet, egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a bort felmelegítjük – de nem forraljuk fel! -, majd a rumos-fűszeres keveréket beleszűrjük, és csipet őrölt borssal megbolondítjuk. Az előmelegített hőálló poharak aljába néhány szem mazsolát, apróra vágott fügét és mandulát dobunk, erre merjük a forró puncsot.
Jó tanács: Megkönnyíti a dolgunkat, ha italunkat készen kapható fűszerkeverékkel ízesítjük.
A LIBERTÉ ÉTTEREM AJÁNLÁSÁVAL!